Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Άριελ» - Σάρωσε με βροχές τη χώρα, πού θα χτυπήσει φεύγοντας


Τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κατά το πέρασμα για δεύτερη συνεχή ημέρα της κακοκαιρίας «Άριελ», η οποία θα παρουσιάσει ύφεση από το βράδυ.

Τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά, μετά το μεσημέρι, θα περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται προοδευτική μείωση της έντασής τους. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα νοτιότερα τμήματα της χώρας, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 12, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 15-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 15 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί-βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες μέχρι το πρωί, που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι έντονες. Πιθανή είναι και η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων. Από τις πρωινές ώρες και μετά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 και μέχρι το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Το νέο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε, όπως κάνει πάντα, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε στις 29 Νοεμβρίου ως εξής:

«Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "ARIEL", που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που κινήθηκε από τα νότια της Ιταλίας επηρεάζει τη χώρα μας προκαλώντας έντονα φαινόμενα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια  τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά  τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Α. Στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη δυτική και στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και στη δυτική και στη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (1/12) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News