Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Το βιβλίο θρησκευτικών της Γ' Γυμνασίου εκθειάζει την Κιβωτό του Κόσμου - Αφαιρείται το κείμενο


Η Κιβωτός του Κόσμου θεωρούνταν μια δομή πρότυπο όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα γινόταν ειδική μνεία σε κείμενο των θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου.

Η αναφορά για την Κιβωτό του Κόσμου γίνεται στο κεφάλαιο που μιλά για της μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες βοηθούν τον κόσμο.

«Μια φωλιά στοργής και φροντίδας …καλύπτει εξ’ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Τα παιδιά ζουν σε ένα περιβάλλον στοργής και ειρήνης μακριά από την πείνα και τον ρατσισμό» αναγράφεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο για την «Κιβωτό».

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ζήτησε την αφαίρεση του εν λόγω αποσπάσματος από το βιβλίο τονίζοντας πως οι συγγραφείς προφανώς δεν γνώριζαν τα όσα συνέβαιναν στις δομές της οργάνωσης.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News