Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Καραμπόλες από την απογραφή: Αλλάζουν περιφέρεια 16 βουλευτικές έδρες - Πόσες θα έχει η Πέλλα


ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΕΤΡΑΕΔΡΙΚΗ Η ΠΕΛΛΑ

Ανακατατάξεις στον αριθμό των εδρών μιας σειράς περιοχών προκαλεί η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον πληθυσμό ανά περιφέρεια, δήμο και δημοτική ενότητα.

Συνολικά 14 εκλογικές περιφέρειες χάνουν ή κερδίζουν έδρες κάτι που αν μη τι άλλο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ενόψει της κατάρτισης των ψηφοδελτίων των κομμάτων για τις κάλπες που θα στηθούν το 2023.

Ειδικότερα, από μία έδρα κερδίζουν: η Α’ Θεσσαλονίκης, η Αχαΐα και οι περιφέρειες της παλιάς Β´ Αθήνας: ο δυτικός και ο βόρειος τομέας Αθηνών.

Από δύο έδρες κερδίζουν ο νότιος τομέας της Αθήνας και η Ανατολική Αττική.

Από μια έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, η Άρτα, η Θεσπρωτία, η Καστοριά, η Μαγνησία, η Κοζάνη, οι Σέρρες και η Φθιώτιδα.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό πίνακα με τον τελικό υπολογισμό των εδρών

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα της απογραφής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News