Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση Metron: Στο 10,2% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Ο Μητσοτάκης μπροστά από τον Τσίπρα σε όλους τους δείκτες


Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis, με τη ΝΔ να προηγείται με 10,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η ΝΔ, παρά τις υποθέσεις των υποκλοπών και την αναπόφευκτη κυβερνητική φθορά επί 3,5 χρόνια, ανεβάζει τη διαφορά πάνω από τις 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την πανελλαδική μέτρηση, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες (28,9% έναντι 20,9% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά για το κυβερνών κόμμα εκτοξεύεται στο 10,2%. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% φλερτάροντας με την αυτοδυναμία, τουλάχιστον στις δεύτερες κάλπες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στο 26,3%. Σε άνοδο και το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει ποσοστό 14,2%.

Σύμφωνα με τη Metron Analysis επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί αυτοδύναμες κυβερνήσεις και όχι συνεργασίας, κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι είναι στόχος του.

Στα συγκριτικά στοιχεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

- Θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 37%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από εκείνο του Αλέξη Τσίπρα (17%).

- Είναι δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός (με δεύτερο τον Ν. Ανδρουλάκη και τέταρτο τον Αλ. Τσίπρα, πίσω από τον Δ. Κουτσούμπα).

- Εγγυάται περισσότερο την καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών (29%, έναντι μόλις 19% του Αλέξη Τσίπρα).

Επίσης, πάνω από 7 στους 10 αξιολογούν αρνητικά την αντιπολίτευση που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, με δεύτερο τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τρίτο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η οικονομική κατάσταση, η ακρίβεια -λιγότερο η ενεργειακή κρίση- αλλά και η πορεία των ελληνοτουρκικών είναι τα προβλήματα που ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες.

Metron: Πρόθεση ψήφου

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη Metron, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

ΝΔ 28,9%, ΣΥΡΙΖΑ 20,9%, ΠΑΣΟΚ 11,3%, ΚΚΕ 4,8%, Ελληνική Λύση 3,4%, ΜέΡΑ25 3,6%, το κόμμα Κασιδιάρη 1,8%, λοιπά κόμματα 4,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,4%.

2 σχόλια:

  1. Aridea news πού τις βρίσκεις αυτές τις δημοσκοπήσεις; έχει δέκα δημοσκοπήσεις με διάφορα από 3-6 μονάδες και βρήκατε να δημοσιεύσετε την μία πού λέει 10 δεν σας πιάνει κάνεις πολύ γέλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριακή κοντή γιορτή που λέει και ο λαός μας.μην αγχώνεσαι.οση διάφορα και να ναι μπροστά είναι ο Μητσοτάκης.πολυ λαϊκισμό ο Τσίπρας και σίγουρα δεν είναι Αντρεας

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News