Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Η Erasmus εμπειρία μου στη Ρουμανία


Προγράμματα ανταλλαγής Erasmus + ονομάζονται τα προγράμματα τα οποία φέρνουν σε επαφή νέους από διάφορες χώρες με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών, συναισθημάτων κουλτούρας και πολλών άλλων. Κάθε πρόγραμμα έχει μια συγκεκριμένο στόχο πάνω στο οποίο γίνεται η «εκμάθηση» των συμμετεχόντων.

Ονομάζομαι Βαγγέλης και συμμετείχα στο πρόγραμμα ανταλλαγής στη Ρουμανία μεταξύ 25/9-4/10. Δεν ήταν το πρώτο μου πρόγραμμα κινητικότητας, αλλά ξεπέρασε κατά πολύ κάθε προσδοκία που είχα.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, οι εθελοντές της χώρας μας μαζί με νέους από τη Ρουμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία έλαβαν μέρος σε ένα διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στη Ρουμανία.

Στόχος του προγράμματος ήταν η τόνωση της κοινωνικής ένταξης, η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των νέων, η αύξηση του επιπέδου αυτογνωσίας τους και της ευαισθητοποίησής τους σχετικά με τις ελλειμματικές καταστάσεις στην κοινότητα, η παρακίνηση της συμμετοχής και της πρωτοβουλίας των πολιτών, ώστε οι νέοι να γίνουν ενδυναμωμένοι, ενεργοί και καλά ενσωματωμένοι πολίτες.


Σε λιγότερο από μία ημέρα δημιουργήσαμε τις πρώτες "συνδέσεις" και γνωριστήκαμε μεταξύ μας. Η στιγμή που ξεχώρισα ήταν μακράν η ελληνική βραδιά. Συνολικά, πρέπει να πω ότι δεν περίμενα ότι θα ήταν ένα τόσο καταπληκτικό πρόγραμμα, άλλαξε ολόκληρο τον τρόπο σκέψης μου. Έκανα νέους φίλους με τους οποίουςσίγουρα θα διατηρήσω επαφή, έμαθα νέα πράγματα με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το συνηθισμένο και μοιράστηκα συναισθήματα, στιγμές, συναισθήματα με πολλούς ανθρώπους του προγράμματος που θα κρατήσω ως θησαυρό για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Είναι αστείο γιατί στο τέλος πρέπει να αποχαιρετήσεις ανθρώπους με τους οποίους ήρθες τόσο κοντά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά εύχομαι τα καλύτερα σε όλους τους, γιατί μετέτρεψαν αυτό το πρόγραμμα σε μια αξέχαστη ανάμνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News