Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση του Δ. Σταμενίτη με τη Γ.Γ. Υποδομών για «Θεσσαλονίκη - Γιαννιτσά - Έδεσσα» και δεύτερη σύνδεση με Εγνατία


Τις λεπτομέρειες για το έργο αναβάθμισης και κατασκευής του οδικού δικτύου «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» και συγκεκριμένα τα επιμέρους θέματα των μελετών και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης μέχρι την υπογραφή της σύμβασής του αναδόχου, συζήτησε την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γεράρδη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, μετά από αίτημα από του Βουλευτή.

Ειδικότερα, όπως ενημερώθηκε ο κ. Σταμενίτης η νέα διορία για την υποβολή φακέλων συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου ενώ εντός δύο μηνών από την υποβολή των φακέλων θα γίνει και ο έλεγχος των τεχνικών προδιαγραφών. Ακολουθούν οι ανταγωνιστικές προσφορές, στάδιο κατά το οποίο δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις καθώς οι μελέτες είναι έτοιμες και το αντικείμενο είναι καθορισμένο. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα η υπογραφή της σύμβασης και η εγκατάσταση του εργολάβου υπολογίζεται τέλος του 2023.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματέα για την ενημέρωση, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για την προώθηση του έργου και τη χρηματοδότηση του μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ δίνει σάρκα και οστά στην υλοποίηση του και στην έξοδο του Νομού Πέλλας από την συγκοινωνιακή απομόνωση. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου θα συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας των οδικών υποδομών της κεντρικής Μακεδονίας, στη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών της οδού, στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής και την αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος με την διασφάλιση γρήγορων και ασφαλών μετακινήσεων, στη μείωση του κόστους μεταφορών και τέλος στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας της περιοχής.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής έθεσε εκ νέου το θέμα χρηματοδότησης της μελέτης για κατασκευή νέου δρόμου «Α/Κ Γιαννιτσών – Αλεξάνδρεια – Α/Κ Νησελίου» που θα αποτελέσει τη δεύτερη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό, από την πόλη των Γιαννιτσών, πρόταση της οποίας την αναγκαιότητα αναγνωρίζει η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς θα αποτελέσει το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την εξασφάλιση της μελετητικής ωριμότητας του έργου που με τη σειρά της θα επιτρέψει την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News