Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Τρία Έλατα Αλμωπίας: Αίτημα του Δ. Σταμενίτη για χρηματοδότηση μελέτης πολεοδόμησης της περιοχής


Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα είχε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσε το αίτημα για χρηματοδότηση της μελέτης για πολεοδόμηση της περιοχής των Τριών Ελάτων Αλμωπίας.

Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο ως μαρτυρικό χωριό που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς την περίοδο της κατοχής. Σήμερα οι απόγονοι των οικογενειών - κατοίκων του χωριού αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανοικοδόμησης στην περιοχή, καθώς οι πολεοδομικές υπηρεσίες τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να χτίσουν στα οικόπεδα που τους παραχωρήθηκαν μεταγενέστερα σύμφωνα με τον νόμο 3147/2003.

Συνεπώς, προκειμένου τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν από το Κράτος να αξιοποιηθούν από τους κατόχους αλλά και οι απόγονοι των κατοίκων να μπορέσουν να επιστρέψουν στον τόπο τους, ο Βουλευτής Πέλλας ζήτησε από τον Υπουργό την έγκριση χρηματοδότησης ώστε να συνταχθεί η απαραίτητη μελέτη πολεοδόμησης της περιοχής. Από την πλευρά του ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το αίτημα θα εξεταστεί και άμεσα οι υπηρεσίες θα απαντήσουν αν και με ποιόν τρόπο το Υπουργείο μπορεί να χρηματοδοτήσει τη μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News