Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Δεν κάνει πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις - «Βλέπει» αίτημα Μητσοτάκη για ψήφο εμπιστοσύνης και εκλογές


Πανικό και αμηχανία στην κυβέρνηση διακρίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» για τις παρακολουθήσεις.

Όπως είναι γνωστό, στο δημοσίευμα υπήρχαν 33 ονόματα – μέλη της κυβέρνησης και της ΝΔ και οι σύζυγοι τους, πολιτικοί αντίπαλοι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι- τα οποία είχαν τεθεί στο στόχαστρο του συστήματος παρακολούθησης Predator.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή επεσήμαναν τον ρόλο που θα πρέπει να παίξει η δικαιοσύνη, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση με τις παρακολουθήσεις, ενώ παρότρυναν και τα άλλα κόμματα να κινητοποιηθούν καθώς, όπως λένε, «κινδυνεύει η Δημοκρατία».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μελετούν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν για να αναδείξουν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν πρόκειται για κανένα λόγο να καταθέσουν πρόταση μομφής στη Βουλή.

Δεν αποκλείουν ωστόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κόμμα του, προκειμένου να εμφανιστεί πολιτικά ισχυρός.

Σε αυτή την περίπτωση το μεγάλο ερώτημα, λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρο, είναι πώς τα κυβερνητικά πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στον κατάλογο που παρακολουθούνταν, θα υπερψηφίσουν την πρόταση που θα καταθέσει ο πρωθυπουργός. «Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα μιλάμε για την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών», λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα χαρακτηρίζουν σαθρή την προσπάθεια του Μαξίμου να αποδώσει την χρήση του κακόβουλου λογισμικού σε ιδιώτες ή σε σκοτεινά κέντρα εκτός κι εντός της χώρας.

«Και δεν έκαναν τίποτα για να ελέγξουν όσους εμπλέκονται στην εμπορία του predator, – απέρριψαν το αίτημα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή οι Λαβράνος (Krikel) και Μπίτζιος (Intellexa) καθώς και του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, ο οποίος σχετίζεται με τα πρόσωπα αυτά- και σήμερα εμφανίζονται να τερατολογούν» λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος μάλιστα σε αυτή την πτυχή του θέματος τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, η γραμμή άμυνας του Μαξίμου ήταν ότι χρήση κακόβουλου λογισμικού παρακολουθήσεων κάνουν μόνο ιδιώτες. Έκανε η κυβέρνηση κάποιον ουσιαστικό έλεγχο π.χ. στην Intellexa, η οποία αποδεδειγμένα εμπορεύεται το Predator; Η απάντηση είναι όχι. Το καθεστώς Μητσοτάκη όχι απλά ανέχεται αλλά συντονίζει αυτές τις πρακτικές και για αυτό κρύβεται πίσω από το «απόρρητο». Για αυτό κρύβουν τους Λαβράνο, Μπίτζιο και Δημητριάδη».

Η εκτίμηση που υπάρχει πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παρά τη σιωπή των εμπλεκόμενων στελεχών της κυβέρνησης σε αυτή την υπόθεση, στο εσωτερικό της ΝΔ έχει δημιουργηθεί σοβαρό ρήγμα το οποίο πολύ δύσκολα μπορεί να επουλωθεί.

Γι’ αυτό μάλιστα εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται τελικά να πάει πολύ νωρίτερα από την άνοιξη του 2023 σε εκλογές καθώς, όπως λένε, κάθε μέρα που περνάει μετράει αρνητικά για την κυβέρνηση.

2 σχόλια:

  1. τα κουναβια του Συριζα καρέκλες ονειρευοντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν ειχαμε τον Τσιπρα αντι του Κυριακου αλημονο μας, ευτυχως ο καλος θεος δεν αφησε αυτα τα αρπαχτικα να εχουν την εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News