Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Αλλάζει τακτική το Μαξίμου - Ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα


Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων. Με την αξιωματική αντιπολίτευση να συντηρεί καθημερινά την σκοτεινή αυτή υπόθεση και να έχουν προαναγγελθεί για σήμερα και αύριο νέες «αποκαλύψεις», το Μέγαρο Μαξίμου απαντά με θεσμικό τρόπο. Από την μια προχωρά σε κινήσεις που θα θωρακίζουν και θα κάνουν πιο εύρυθμη την λειτουργία της ΕΥΠ και από την άλλη νομοθετεί την απαγόρευση της διάθεσης και πώλησης παράνομων λογισμικών στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης βγαίνουν επιθετικά καλώντας τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μοναδικό στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να δείξει στην πράξη ότι μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες θα αλλάξει το τοπίο και θα διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η ασφάλεια των επικοινωνιών των Ελλήνων πολιτών.

Επίσης, αλλάζοντας τακτική βγαίνουν από τον ρόλο του κατηγορούμενου και θέτουν ερωτήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα καλούν την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει από που έχει τα στοιχεία που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις, καθώς δεν υπάρχουν στην διάθεση κανενός άλλου. Και μάλιστα σημειώνουν ότι από όσα λέει ο κ. Τσίπρας προκύπτει ότι έχει γνώση και διερωτώνται πως έχουν φτάσει αυτά τα στοιχεία στα χέρια του. Λένε ακόμα ότι από την στιγμή που και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπήρχε ανάλογο λογισμικό και επί διακυβέρνησής του πρέπει να πει τι έκανε ο ίδιος. Μάλιστα του καταλογίζουν ότι λίγο πριν τις εκλογές του 2019 είχε αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα, καθιστώντας ηπιότερη την ποινική μεταχείριση για τις παράνομες παρακολουθήσεις αλλά και την εμπορία και την χρήση παράνομων λογισμικών.

«Εδώ πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και από κατήγορος, η αντιπολίτευση, μπορεί να γίνει και κατηγορούμενος», δήλωνε με νόημα την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος στον RealFm.

Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Θα αποτελείται από τέσσερις ενότητες παρεμβάσεων που θα ενισχύουν και θα θωρακίζουν τη νόμιμη άρση απορρήτου, τις νόμιμες παρακολουθήσεις, με ειδικότερες δικλείδες ασφαλείας για τα πολιτικά πρόσωπα.

Επίσης θα περιλαμβάνει διατάξεις για την περαιτέρω καταστροφή του υλικού, για την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ και ρητή διάταξη για την απαγόρευση χρήσης και εμπορίας όλων αυτών των λογισμικών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Θα υπάρξει επίσης ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας με ειδικότερες επιτροπές, υποδομές και μηχανισμούς, αλλά και παρεμβάσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινοτικής νομοθεσίας.

Με όλα τα παραπάνω η Ελλάδα, λένε κυβερνητικά στελέχη, θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με ένα θωρακισμένο πλαίσιο ασφάλειας για τις επικοινωνίες.

Παράλληλα επιμένουν θεσμικά τονίζοντας ότι είναι σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση και θα πρέπει η δικαιοσύνη απερίσπαστη να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της έτσι ώστε να πέσει άπλετο φως. Καλούν μάλιστα όποιον έχει στοιχεία στα χέρια του να τα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές και να μην γίνονται φέιγ βολάν προσωπικά στοιχεία.

Καμία ανοχή στην τοξικότητα

Την Δευτέρα συνεδριάζει και η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ όπου ο Πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται από την μια να ζητήσει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και από την άλλη θα διαμηνύσει στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα ανεχθεί προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας. 

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News