Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Σημαντική πρόταση του Δ. Μπίνου: Συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για πλήρη διαφάνεια στις αναθέσεις


Δ. ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ: "ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ"

Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος στη Δημοτική Αρχή, με αφορμή τις αναθέσεις που γίνονται ακόμα και με μηδενικές εκπτώσεις.

Όπως είπε ο κ. Μπίνος, «κάθε σας ενέργεια ζημιώνει και δεν ωφελεί τα οικονομικά του Δήμου. Τρόμαξα όταν είδα ότι κάνετε αναθέσεις για γραφική ύλη με ποσοστά έκπτωσης 0 ή 1 %, όταν εμείς στις εκπτώσεις για τα ίδια είδη δεν πέφταμε ποτέ κάτω από 17%. Γιατί συμβαίνει αυτό; Έχετε αυτό το δικαίωμα εσείς, ζημιώνοντας το Δήμο μας; Εμένα δε με αφορούν τα πρόσωπα τα οποία επιλέγετε να κάνετε τις αναθέσεις, εμένα με ενοχλεί ο τρόπος. Στο σπίτι σας μπορείτε να καλέσετε οποιονδήποτε τεχνίτη και να του πείτε “εγώ θέλω να σου δώσω 10.000 ευρώ για να κάνεις αυτό”. Στο δημόσιο γνωρίζουμε ότι και σύμφωνα με το νόμο, κάθε ανάθεση πρέπει να γίνεται μετά από κατάλληλη έρευνα αγοράς, άσχετα που εσείς ερμηνεύετε το νόμο όπως θέλετε. Με αναθέσεις με εκπτώσεις 0% προκαλείτε τον κόσμο».

Και συνέχισε ο κ. Μπίνος: «Η κοινωνία κατανοεί τελικά ποιο ήταν το πρόβλημά σας την προηγούμενη δημοτική περίοδο, όταν σας έλεγα πως κάθε διαδικασία πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Ή όταν σας έλεγα πως το Mercedes δεν θα κυκλοφορεί στην Αριδαία, θα είναι μόνο για μεγάλες αποστάσεις. Τη στιγμή που εγώ δεχόμουν κριτική επειδή οδηγούσα εκείνο το χιλιάρι, σήμερα με επιδεικτικό τρόπο, με τα παράθυρα ανοιχτά και τα τσιγάρα στο χέρι κυκλοφορείτε προκαλώντας μια τοπική κοινωνία. Αυτά είναι ζητήματα πολιτικού ήθους».

Πρόταση για πλήρη διαφάνεια και συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο

Ταυτόχρονα, ο πρώην Δήμαρχος προχώρησε και σε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Κάλεσε τη Δημοτική Αρχή σε κάθε ανάθεση να ενημερώνεται ο Εμπορικός Σύλλογος, ο οποίος με τη σειρά του θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τα μέλη του, ώστε όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής μας να έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την προσφορά τους. Μια πρόταση καινοτόμα, η οποία πραγματικά είναι μόνο προς όφελος της τοπικής μας αγοράς.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News