Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Οι αυξήσεις στις συντάξεις θα ξεπεράσουν το 7%


Σε εκδήλωση του ΕΦΚΑ για την πορεία εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι είμαστε σε μια εποχή δύσκολη και το υπουργείο σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών στηρίζει τους συνταξιούχους και περιμένουμε μια ουσιαστική αύξηση συντάξεων από 01/01/2023 που θα ξεπεράσει το 7%.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι δικαιώθηκε η επιλογή του με τον Κωστή Χατζηδάκη στην θέση του υπουργού Εργασίας.

«Η επιλογή μου αυτή δικαιώθηκε στο ακέραιο και λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ηγεσία του υπουργείου», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι το τεράστιο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και είναι υποχρέωση της πολιτείας να απονέμει συντάξεις το συντομότερο δυνατόν.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Το 2019 παραλάβαμε μια κατάσταση τραγική με εκκρεμότητες που ήρθαν από το παρελθόν».

Είπε ακόμα ότι τα συμπεράσματα που πρέπει να κρατήσουμε είναι τρία.

«Το πρώτο ότι το δημόσιο μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να υλοποιεί ταχύτερα δημόσιες πολιτικές. Αυτό φάνηκε» όπως υπογράμμισε «με την συνεργασία του ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους δικηγόρους».

«Το δεύτερο είναι ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς την χρήση της τεχνολογίας», και ευχαρίστησε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Το τρίτο είναι ότι μπορούμε να προχωράμε σε αλλαγές στον πυρήνα του κράτους με κίνητρα και αντικίνητρα».

«Όλοι μας είχαμε υποτιμήσει την περιπλοκότητα του εγχειρήματος που κληθήκατε και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Έπρεπε να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες του παρελθόντος και παράλληλα ο ΕΦΚΑ να συνεχίσει την λειτουργία του. Το γεγονός ότι καταφέρατε να εκδώσετε 470.000 συντάξεις σε 22 μήνες είναι ρεκόρ. Πλέον μπορούμε να εκδίδουμε κύριες συντάξεις σε δυο μήνες και έτσι να ανταγωνιζόμαστε πιο προηγμένες χώρες», είπε.

3 σχόλια:

  1. Ρε άνθρωποι. Γιατί λέτε ψέμματα. Πρώτα βάλατε την προσωπική διαφορά σύμφωνα με την οποία ποιος θα πάρει αύξηση, Δεύτερον αν πάρει κάποιος 100 ευρώ παραπάνω που θα τα πρωτοδόσει αφού οι αυξήσεις στα προιόντα κλπ αυξήθηκαν κατα 15-20 τα εκατό.
    Μη μιλάτε. Όλοι σας οι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ μη της παρεις εγω βλακα εχω αναγκη τα 100 ευρω και στο κατω κατω ποσα θες να σου δωσουν μηπως κανα χιλιαρικο;

      Διαγραφή
  2. η αριστερα στερειται στρατιγικης και οραματος ο Ζηκος οτι και να κανει θα υπολειπετε της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News