Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

O Κώστας Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο: Χαμός στην αίθουσα - «Δεν ντρέπεσαι φασίστα»


Πρωτόγνωρες σκηνές με πρωταγωνιστή τον συνήγορο του καταδικασμένου ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού, Κώστα Πλεύρη να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό διαρκούσης της δίκης και ενώ στο βήμα του μάρτυρα βρισκόταν η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, στιγμάτισαν τη σημερινή δίκη.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα που συνεχίζει να καταθέτει, σύμφωνα με την οποία: «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Αμέσως, ο Κων. Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα.

Ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσετε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» Σχολίασε η Μάγδα Φύσσα με το δικηγόρο να σηκώνεται από τα έδρανα να χαιρετά ναζιστικά. Μπροστά σε αυτή την εικόνα το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του.

«Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε τόσα εγκλήματα;» φώναξε το συγκεντρωμένο πλήθος.

Είχε προκαλέσει ξανά ο Κώστας Πλεύρης χαιρετώντας ναζιστικά

Πριν λίγες ημέρες, ο Κώστας Πλεύρης είχε προκαλέσει ξανά χαιρετώντας και πάλι ναζιστικά.

Συγκεκριμένα, στις 29 Σεπτεμβρίου, εκτυλίχθηκαν και πάλι εικόνες ντροπής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πρωταγωνιστής ο Ηλίας Κασιδιάρης που θέλησε να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα για να διαφημίσει το «κόμμα» – συμμορία του, εμφανίστηκε με ειρωνικά χαμόγελα και με οπαδούς που χαιρέτησαν ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο. Η προκλητική αυτή κίνηση προκάλεσε την οργή του κοινού και της Μάγδας Φύσσα.

Αλλά τα σόου δεν τελείωσαν εκεί. Οι προκλήσεις των νεοναζί συνεχίστηκαν και στο τέλος της διαδικασίας, οι οπαδοί του Κασιδιάρη τον επευφημούσαν και τον χειροκροτούσαν για τα έργα και τις «ιδέες» του. Ο Κώστας Πλεύρης, παλιός ναζιστής, και συνήγορος του Γιάννη Λαγού, δεν άντεξε και χαιρέτησε και αυτός ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News