Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Σε δίκη η Πισπιρίγκου για δολοφονία της Τζωρτζίνας: Καταπέλτης το βούλευμα - «Ιδιαίτερη η επικινδυνότητά της»


Την παραπομπή στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Οι δικαστές Γεώργιος Κασίμης, Πρόεδρος Πλημμελειοδικών, Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος και Θεοδώρα Τραϊανίδου, Πλημμελειοδίκες, παραπέμπουν σε δίκη την 33χρονη κατηγορούμενη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, όταν το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021.

Οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η απόπειρα (τον Απρίλιο του 2021) να θανατωθεί το κοριτσάκι δεν έγινε με ασφυκτικό τρόπο, αλλά με τη χορήγηση κεταμίνης. Με τον ίδιο τρόπο, με τη χορήγηση της ίδιας ουσίας τελικά το παιδί κατέληξε τον Ιανουάριο του 2022 στο νοσοκομείο Παίδων.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρονται στις καταθέσεις ιατρών και σε άλλα στοιχεία, τα οποία τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη.

Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο.

Σε ό,τι αφορά το θάνατο της Τζωρτζίνας οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, ότι οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου.

Στο πολυσέλιδο βούλευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο κίνητρο της κατηγορούμενης που αποδίδεται αφενός στην εμμονή της με τον Μάνο Δασκαλάκη και αφετέρου στο χαρακτήρα της.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, "η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…».

Τέλος, με την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος παρατείνεται για ακόμα έξι μήνες η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς θεωρείται ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News