Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου


Θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

- 1 φλ. τσαγιού νερό

- 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη

- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας

- 2 κ. σ. φυστικοβούτυρο

- 1 κ. σ. μέλι

- 2 κ. γλ. ξύδι κρασιού

- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

- 12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου

- 1 κ. γλ. σουσάμι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το ξύδι από κρασί και το σκόρδο μέχρι το μείγμα γίνει λείο και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τις φτερούγες στη σάλτσα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Απομακρύνετε το καπάκι και σιγοβράστε μέχρι οι φτερούγες να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει, περίπου 30 λεπτά ακόμα, ρίχνοντας περιστασιακά σάλτσα πάνω στις φτερούγες.

Βήμα 4

Πασπαλίστε με το σουσάμι και απολαύστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News