Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Σακοράφα σε Πολάκη: «Εδώ δεν είναι το καφενείο του χωριού» - Κάλεσε την φρουρά να τον βγάλει από την Ολομέλεια της Βουλής


Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα ολομέλειας της Βουλής, με την προεδρεύουσα Σοφία Σακοράφα να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη συμπεριφορά» τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλου Πολάκη κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του κ. Πολάκη με την οποία απαντούσε -επί προσωπικού- σε τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μαραβέγια για την υπόθεση χρηματοδότησης εταιρείας της συζύγου του. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέκρινε την κυβέρνηση ότι άλλαξε τον αναπτυξιακό νόμο, προκειμένου να συμπεριληφθούν «φωτογραφικά» επιχειρήσεις (γηροκομεία και κέντρα αποκατάστασης) στις οποίες δραστηριοποιείται (η σύζυγος του κ. Μαραβέγια).

Την ώρα που ο κ. Γεωργιάδης απαντούσε από το βήμα ότι συμπεριελήφθη μεν στον οριστικό πίνακα η αίτηση της συζύγου του κ. Μαραβέγια, δεν έλαβε, δε, το αναγκαίο ατομικό ΦΕΚ για να ξεκινήσει η έγκριση, ο κ. Πολάκης παρενέβη διακόπτοντας όρθιος τον ομιλητή. Η κ. Σακοράφα είπε στον κ. Πολάκη ότι δεν βρίσκεται στο καφενείο του χωριού αλλά στη Βουλή, και όταν ο κ. Πολάκης συνέχισε να διακόπτει, η προεδρεύουσα κάλεσε τη φρουρά να βγάλει το βουλευτή εκτός αίθουσας.

Ακολούθως, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όντως άλλαξε ο νόμος προκειμένου να ενταχθούν και άλλοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ), όπως των γηροκομείων και των κέντρων αποκατάστασης. Όπως τόνισε, αυτό δεν έγινε για τον κ. Μαραβέγια, αλλά προκειμένου να μπουν περισσότεροι επιχειρηματίες στον αναπτυξιακό νόμο. Δεν γνώριζα ότι η σύζυγος Μαραβέγια αιτήθηκε χρηματοδότησης, δεν γνώριζα καν το όνομά της, μέχρι την καταγγελία Πολάκη, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Πολάκης έχει μανία να μας βγάζει όλους κλέφτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News