Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Maestro: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εξηγεί γιατί η σειρά είναι η αγαπημένη του δουλειά μέχρι τώρα


Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει τηλεοπτικά και αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης «γυρισμένη» με κινηματογραφική αισθητική και φόντο την Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα.

Η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro», θα προβληθεί από την συχνότητα του Mega, θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22:30 και θα είναι εβδομαδιαία.

Στην ιστορία που θα ξεδιπλωθεί στα εννέα επεισόδια οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τον «Ορέστη» (τον υποδύεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης) στο ταξίδι του σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής.

Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της ενώ θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.

Όλοι οι χαρακτήρες της σειράς «Maestro» είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

«Αυτή θεωρώ ότι είναι η αγαπημένη και καλύτερη μου δουλειά και αυτό γιατί έχω στην ιστορία που έγραψα ηθοποιούς που έδωσαν άλλη διάσταση στους ήρωες. Θα τους είμαι για πάντα υπόχρεος…» εξομολογήθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Στην σειρά «Maestro» πρωταγωνιστούν οι: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη και ο Γιώργος Μπινιάρης.

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του «Maestro» ο δημιουργός και οι συντελεστές της σειράς υποδέχθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ και μαζί παρακολούθησαν ένα δείγμα της ιστορίας και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν.

Γιατί Maestro και όχι κάπως αλλιώς

Πώς εμπνεύστηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης τον τίτλο «Maestro» για τη νέα του τηλεοπτική δουλειά; Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο το δημιουργό. «Το Maestro είναι ένας τίτλος που θα μπορούσε να σταθεί σε όλες τις γλώσσες σε περίπτωση που η σειρά ταξιδέψει στο εξωτερικό» εξήγησε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως τόσο ο ίδιος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης όσο και το Mega έχουν κάνει ήδη επαφές ώστε το Mastro να ακολουθήσει τα… βήματα του «Σιωπηλού Δρόμου» και να προβληθεί και στο εξωτερικό.

Μια ιδέα που «γεννήθηκε» στην καραντίνα

Η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «αγγίζει» πολλά και δύσκολα θέματα για την σημερινή -και όχι μόνο- κοινωνία όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία. Οι 8 χαρακτήρες που «ζωντανεύουν» και θα φέρουν στην μικρή οθόνη τις παθογένειες της κοινωνίας «γεννήθηκαν» στο μυαλό του δημιουργού κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας και όπως είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου «ήθελα να γράψω 8 μοντέλα ανθρώπων που υπάρχουν στην κοινωνία και μέσα από αυτούς να σταθεί η ιστορία».

Σε μια τέτοια ιστορία όμως, έχει θέσει το χιούμορ; «Έχει, γιατί μ’ αρέσει να μπλέκω όλα τα χρώματα σε ένα πίνακα. Ευτυχώς οι άνθρωποι που παίζουν τους ρόλους έχουν πάρα πολύ χιούμορ και βοήθησε και αυτό» εξήγησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Το «ναι» της Χαρούλας Αλεξίου

Μια από τις εκπλήξεις της σειράς, είναι πως πρωταγωνιστεί σε αυτή η Χαρούλα Αλεξίου. Όπως παραδέχθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, δεν είχε από την αρχή στο μυαλό του την ιδέα να προτείνει στην κ. Αλεξίου να συμμετάσχει στο «Maestro».

«Δυο ανθρώπους είχα στο μυαλό μου όταν έγραψα το πρώτο επεισόδιο. Και αυτοί ήταν η Μαρία Καβογιάννη και ο Φάνης Μουρατίδης εξού και έμειναν τα ονόματα. Έβαλα τους ηθοποιούς αυτούς και τις φωνές τους στο μυαλό μου. Την κ. Αλεξίου, η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα στο μυαλό μου. Όταν όμως έγραφα το δεύτερο επεισόδιο άκουσα το τραγούδι “Προσευχή” και οι στίχοι του μου έδιναν εικόνες. Και σκέφτηκα πόσο ωραίο θα ήταν να το κάνω σκηνές. Και άρχισα να γράφω σκηνές. Εκείνο το βράδυ σκέφτηκα αν θα μπορούσε να παίξει η κ. Αλεξίου την γιαγιά, την αρχηγό της οικογένειας. Σκέφτηκα πως δεν έχω να χάσω κάτι να γράψω το επεισόδιο, να της το στείλω και να της κάνω πρόταση. Και έτσι και έγινε. Και είπε το “ναι”» είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και πρόσθεσε πως: «Είναι συγκλονιστική ηθοποιός και απίστευτη κωμική ηθοποιός επίσης».

Από την πλευρά της η Χαρούλα Αλεξίου αναφερόμενη στην εμπειρία της συμμετοχής σε μια σειρά τόνισε πως: «Ο Χριστόφορος μου το έκανε πάρα πολύ εύκολο» ενώ πρόσθεσε χιούμορ πως: «Έχω μάθει να κάνω πάρα πολλές πρόβες στο τραγούδι. Ο Χριστόφορος δεν μου τις έκανε. Να μαθαίνεις τον ρόλο σου, να βρίσκεσαι μπροστά σε μια κάμερα… Τελείωσε η σειρά και ήμουν γεμάτη αμφιβολίες».

Maestro: Η αποκάλυψη για το δεύτερο κύκλο

Πριν καν προβληθεί το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Maestro» ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει πάρει το «πράσινο φως» από το Mega για να δημιουργήσει τον δεύτερο κύκλο. «Είναι κάτι που το συζητάμε. Αρχικά δεν ήξερα αν θα μπορούσα να γράψω δεύτερο κύκλο, όμως ήδη από τη μέση των γυρισμάτων και βλέποντας το υλικό, έβλεπα ότι οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί πήγαν τους ήρωες εκεί, που εγώ ως δημιουργός έβλεπα ότι αυτοί οι ήρωες μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα. Με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς είναι κάτι που μπορώ και θέλω να το κάνω. Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί θέλουμε, όχι μόνο να κρατήσουμε τον πήχη εκεί που τον έχουμε πάει, αλλά να τον πάμε και λίγο παραπάνω. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε δεύτερο κύκλο. Έχω γράψει δηλαδή το πρώτο επεισόδιο. Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε γυρίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News