Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Δ. Μπίνος: «Ο Δήμος Αλμωπίας αδυνατεί να προχωρήσει στην υλοποίηση σημαντικών έργων που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή»


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας με μοναδικό θέμα την «Έγκριση Ισολογισμού - λοιπών οικονομικών καταστάσεων και Απολογισμού Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2019».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου και επικεφαλή του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρη Μπίνου, του οποίου η θητεία έληξε τον Αύγουστο του 2019 και άρα η συγκεκριμένη ψήφιση αφορούσε και τη δική του δημοτική περίοδο. Με επιχειρήματα, αποδόμησε την έως τώρα πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής και κατηγόρησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για ολιγωρία στην υλοποίηση σημαντικών έργων.

Υπογράμμισε τα στοιχεία εκείνα του ισολογισμού του 2019, που αναδεικνύουν περίτρανα την παρακαταθήκη έργων ύψους 10.000.000 ευρώ που άφησε η δική του Διοίκηση το 2019 και αναφέρθηκε σε σημαντικά έργα που μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί, όπως ο Βιολογικός, η συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου Αριδαίας, η ύδρευση της πόλης, παιδικές χαρές, αγροτικές οδοποιίες, τα απορριμματοφόρα και τα μηχανήματα του εργοταξίου κ.α. Επίσης, ο κ. Μπίνος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο ισολογισμός του 2019 έκλεισε με κέρδη 600.000 ευρώ, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χρηστή Διοίκηση που άσκησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

«Γιατί ο Δήμος μας αδυνατεί να προχωρήσει στην υλοποίηση σημαντικών έργων που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπίνος. Και συνέχισε: «Αυτή είναι η ουσία, γιατί αντιλαμβανόμαστε πλέον από τα μεγέθη των αριθμών την πορεία αυτής της Δημοτικής Αρχής. Είμαστε στο τρίτο έτος, δεν είμαστε στην αρχή».

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση:

.

1 σχόλιο:

  1. Κ Μπινο.
    Ας πούμε ότι είναι σωστά αυτά που λέτε,γιατί δεν ακούμε την άλλη πλευρά.
    Είναι η τοποθέτηση σας.
    Ένα μόνο έχω να ρωτήσω.
    Κατά την πραγμάτωση του αποχετευτικού και το απέραντο χάλι που δημιούργησε αυτό.
    Είχατε μιλήσει από τότε για πλήρη αποκατάσταση των δρόμων,που σκαφτηκαν, ανοίχτηκαν, έγιναν καθιζήσεις κλπ κλπ κλπ.
    Πλην όμως ο εργολάβος έφυγε.
    Εσείς φύγατε από τον δημοτικό θώκο και το χάλι παραμένει.
    Δηλαδή
    Είπατε ότι θα αποφύγετε τα λάθη του παρελθόντος.
    Χρειάζονται 3 δημοτικές θητείας ( μια η δική σας που τα άφησε έτσι,μια η τωρινή που τα άφησε όπως τα βρήκε,και μια αν ξαναβγειτε ) δηλαδή πάνω από 10 χρόνια για να γίνουν οι δρόμοι όπως πριν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News