Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ενοποίηση τουριστικού - ιστορικού με εμπορικό κέντρο της Έδεσσας


Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς το μεγάλο έργο ενοποίησης του τουριστικού – ιστορικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας.

Το έργο, που ξεκίνησε με εργασίες ανάπλασης της πλατείας 25ης Μαρτίου, συνεχίζεται με την κατεδάφιση του τοίχου του γηπέδου, που διαχωρίζει αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο της πόλης με την περιοχή Καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου.

Με τον τρόπο αυτό θα απελευθερωθεί ο χώρος, προκειμένου να ακολουθήσει η ανάπλαση όχι μόνο του ανεκμετάλλευτου μέχρι τώρα χώρου που βρισκόταν «εντός των τειχών» του γηπέδου, αλλά και η οδός Περδίκα με το ποταμάκι.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:

«Η κατεδάφιση του τοίχου του γηπέδου είναι μία ιστορική στιγμή για την πόλη μας. Χιλιάδες συναισθήματα πλημμυρίζουν όλους τους Εδεσσαίους, ειδικά εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και τον Εδεσσαϊκό και έχουμε ζήσει έντονες στιγμές στο Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας «Φόρης Γεντζής»!


Η καταλληλότερη λέξη για να εκφράσω τι αισθάνομαι είναι η «χαρμολύπη», καθώς νοιώθω λύπη λόγω της νοσταλγίας για όλες τις όμορφες αθλητικές και ανθρώπινες στιγμές με τις οποίες συνδέθηκε αυτό το γήπεδο στο μυαλό μου, αλλά και χαρά από την ελπίδα για το καλύτερο! Έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι η απομάκρυνση του γηπέδου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνδεθεί λειτουργικά η περιοχή των Καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου με το κέντρο της Έδεσσας, προκειμένου η αγορά της πόλης να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την τουριστική κίνηση. Ουσιαστικά, υλοποιείται ένα όνειρο δεκαετιών για την πόλη.

Βέβαια, αυτή η απομάκρυνση θα γίνει σταδιακά, όπως πρέπει να γίνονται όλες οι μεγάλες αλλαγές. Το έργο που υλοποιείται θα αφήσει ανέπαφους τους αγωνιστικούς χώρους ποδοσφαίρου και στίβου, όπως και την σκεπαστή κερκίδα του γηπέδου, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Οι παρεμβάσεις διαμόρφωσης θα γίνουν σε όλους τους υπόλοιπους χώρους του συγκροτήματος με όμορφες διαδρομές, χώρους ξεκούρασης και άθλησης, χώρους στάθμευσης ιδιωτικών οχημάτων και στάσης λεωφορείων.

Παράλληλα, κατασκευάζουμε το νέο γήπεδο. Τοποθετείται ο χλοοτάπητας για το ποδόσφαιρο και το ταρτάν του στίβου. Ακόμη και ο πιο δύσπιστος έχει καταλάβει ότι δημιουργούμε μία σημαντική αθλητική υποδομή και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ενδεχομένως, ο Δήμος Έδεσσας να είναι ο μόνος δήμος της χώρας που κατασκευάζει γήπεδο τέτοιου μεγέθους αυτή την περίοδο, όμως για μένα είναι ένα προσωπικό στοίχημα, που πηγάζει από την αγάπη μου για την πόλη μας, τον αθλητισμό και τη νεολαία!


Με το έργο ενοποίησης του τουριστικού – ιστορικού κέντρου με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας αλλάζει η μορφή της πόλης. Η συναισθηματική ένταση, που νοιώθουμε όταν βλέπουμε να απομακρύνεται ένα τμήμα του παρελθόντος της πόλης, καλύπτεται από τη βεβαιότητα ότι αυτό γίνεται για το καλό της Έδεσσας και των Εδεσσαίων και θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News