Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Αλμωπίας: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Σ. Χατζηδημητρίου - Στα ηνία του συνδυασμού ο Λ. Προκοπίδης


Για την υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο της Αλμωπίας, μίλησε ο Λάκης Προκοπίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Τα Νέα της Πέλλας".

Μάλιστα, έκανε γνωστή την απόφαση του Σάκη Χατζηδημητρίου να μην είναι υποψήφιος και την απόφασή του να αναλάβει ο ίδιος τα ηνία του συνδυασμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προκοπίδης δήλωσε τα εξής, σχετικά με το σκεπτικό της απόφασής του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος:

«Ως συνδυασμός είχαμε την πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέσεις, με προτάσεις αλλά και με εποικοδομητική κριτική. Μετά την απόφαση του Σάκη Χατζηδημητρίου να μην είναι επικεφαλής του συνδυασμού μας, μου προτάθηκε να αναλάβω πρωτοβουλία και να διερευνήσω την δυνατότητα καθόδου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το κλίμα ήταν άκρως αισιόδοξο. Έτσι, λοιπόν, ανέλαβα την πρωτοβουλία συγκρότησης ενός σχήματος, που θα αποτελείται από νέους ανθρώπους, με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις για την λειτουργία του δήμου Αλμωπίας. Συγχρόνως, καταθέσαμε μια σειρά βασικών θέσεων που θα επιφέρουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό των μεθόδων διοίκησης του δήμου».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

1) Καταρχήν έχετε δηλώσει ότι θα είστε υποψήφιος δήμαρχος Αλμωπίας. Ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης σας;

Ως συνδυασμός είχαμε την πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέσεις, με προτάσεις αλλά και με εποικοδομητική κριτική. Μετά την απόφαση του Σάκη Χατζηδημητρίου να μην είναι επικεφαλής του συνδυασμού μας, μου προτάθηκε να αναλάβω πρωτοβουλία και να διερευνήσω την δυνατότητα καθόδου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το κλίμα ήταν άκρως αισιόδοξο. Έτσι, λοιπόν, ανέλαβα την πρωτοβουλία συγκρότησης ενός σχήματος, που θα αποτελείται από νέους ανθρώπους, με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις για την λειτουργία του δήμου Αλμωπίας. Συγχρόνως, καταθέσαμε μια σειρά βασικών θέσεων που θα επιφέρουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό των μεθόδων διοίκησης του δήμου.

2) Πιστεύετε ότι τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών, που θα προηγηθούν, θα επηρεάσουν τις εκλογικές διαδικασίες στην Τοπική αυτοδιοίκηση; Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η θέση των κομμάτων, θα υπάρξουν κομματικοί σχηματισμοί;

Σαφώς, το νέο πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει μετά τις Εθνικές εκλογές της άνοιξης του 2023, θα επηρεάσει σημαντικά τις εκλογικές διεργασίες και ενδεχομένως τις συμπλεύσεις σχηματισμών. Θα υπάρξει αρκετός χρόνος μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2023, που θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές, ώστε οι συνδυασμοί να προσαρμοστούν στα δεδομένα που θα διαμορφωθούν. Τα κόμματα, ως ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί, ίσως επιχειρήσουν να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες, από τις οποίες θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Όμως οι πολίτες, είναι ώριμοι και είναι σε θέση να κρίνουν, να συγκρίνουν και να επιλέξουν τον συνδυασμό και τα πρόσωπα, που θα οδηγήσουν τον Δήμο σχεδιασμένα, στην επόμενη ημέρα των προκλήσεων και των ευκαιριών.

Σε καμία περίπτωση, δεν μπορώ να φανταστώ κομματικούς συνδυασμούς, σε έναν μικρό και περιφερειακό δήμο, όπου η επιλογή έχει κυρίως προσωπικά χαρακτηριστικά και λιγότερο πολιτικά.

3) Ζείτε την Αυτοδιοίκηση εκ των έσω, με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου Αλμωπίας. Μέχρι τώρα είστε ικανοποιημένος από την διοίκηση Μπάτση;

Έχει αποτύχει να διαχειριστεί απλά ζητήματα της καθημερινότητάς. Επανηλλειμένα έχουμε ασκήσει κριτική στη Δημοτική Αρχή και έχουμε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για να βγει από τα αδιέξοδα, στα οποία έχει περιέλθει. Πελαγοδρομεί, αδυνατεί να αντιμετωπίσει απλά ζητήματα, που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και κυρίως δεν έχει σχέδιο, για μια αποτελεσματική διοίκηση.

Απουσιάζει ο ουσιαστικός διάλογος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες του Δήμου. Έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής και πλέον μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την λειτουργία του Δήμου.

Δυστυχώς ο κόσμος έχει απογοητευθεί και δεν τρέφει καμία ελπίδα στην δημοτική αρχή, για την επίλυση βασικών ζητημάτων που τον απασχολεί. Όλο και πληθαίνουν οι φωνές, για μια χαμένη τετραετία.

Αρνήθηκαν την πρόθεσή μας για δημιουργία κλίματος συναίνεσης σ΄ όλη την λειτουργία του Δήμου και ο Δήμαρχος επέλεξε να κινηθεί εγωιστικά, έχοντας ως κυρίαρχη άποψη, ότι και μόνοι μας μπορούμε.

4) Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε την τοποθέτηση σας σχετικά με τα αποτελέσματα στην διοίκηση των Λουτρών Πόζαρ. Θα θέλατε να μας μιλήσετε γι' αυτό;

Επιτρέψτε μου να κάνω μια αναδρομή στο παρελθόν, όπως αυτό αποτυπώνεται στο βιβλίο της κυρίας Παπαδάκη-Κεκλίκογλου “Λουτρά Πόζαρ-μια μικρή υδροπολιτεία". Από τις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις και τα μονοπάτια, φτάσαμε στις σημερινές σύγχρονες εγκαταστάσεις. Άνθρωποι με τα χέρια τους, δημιούργησαν μια καλύτερη προοπτική για τις επόμενες γενιές. Αυτές τις θυσίες, κυρίως των κατοίκων του Λουτρακίου, θα πρέπει να τις σεβαστούμε και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις απεμπολίσουμε, από λανθασμένους χειρισμούς του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.

Πριν λίγες ημέρες, κληθήκαμε να εγκρίνουμε τον Απολογισμό της Δημοτικής Επιχείρησης για το 2021. Ήταν, επί της ουσίας, ένας ζημιογόνος απολογισμός, όπου με διάφορα τρικ, εμφανίστηκε οριακά πλεονασματικός.

Όπως ήταν φυσικό, έναν τέτοιο απολογισμό ήταν αδύνατον να τον υπερψηφίσουμε. Εγκρίθηκε, με τις ψήφους των συνήθως “προθύμων” που στηρίζουν τη διοίκηση του κ. Μπάτση και με τον οποίο είχαν συνδιοικήσει τον πρώτο χρόνο της παρούσας θητείας. Κυρίαρχο στοιχείο του απολογισμού, οι 158 δίμηνες προσλήψεις, εκτός ΑΣΕΠ και οι κατά κόρον αναθέσεις (η λέξη διαγωνισμός, μάλλον είναι κάτι άγνωστο στη Λουτρόπολη). Για το 2022, ο κ. Μπάτσης, όλα δείχνουν ότι θα αναδειχθεί, πρωταθλητής των δίμηνων προσλήψεων, χρεώνοντας την Επιχείρηση, με πάνω από διακόσιες(200) προσλήψεις. Τόσες απαιτούνται για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του…

5) Κατά την άποψη σας τι στερείται η Αλμωπία αυτή την στιγμή.

Ποια είναι η δική σας πρόταση για την ανάπτυξη της; Εκεί που υστερούμε σημαντικά είναι το τοπικό οδικό και αγροτικό δίκτυο και για το οποίο θα πρέπει να καταβάλουμε σημαντική προσπάθεια, προκειμένου οι αγρότες να μεταφέρουν τα προϊόντα τους, γρήγορα και με ασφάλεια.

Ένα σημαντικό στοιχείο στο οποίο υστερούμε επίσης στην Αλμωπία, είναι ο απαρχαιωμένος τρόπος άρδευσης. Έχω προτείνει και έχω αναφερθεί πολλές φορές, για ένα διαφορετικό μοντέλο άρδευσης, που θα αξιοποιεί τα πολλά επιφανειακά νερά της Επαρχίας μας. Είναι καιρός να ξανασυζητήσουμε, για μεγάλα τεχνικά έργα άρδευσης, για λιμνοδεξαμενές και ένα ενιαίο αρδευτικό δίκτυο, που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κάμπου της Αλμωπίας.

Ένα έργο για το το οποίο δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα προσοχή και το οποίο θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην Αλμωπία, είναι η κατασκευή του φράγματος του Αλμωπιαίου ποταμού. Θα πρέπει να προηγηθούν σημαντικά τεχνικά έργα που θα προστατεύουν την Αλμωπία από πλημμυρικά φαινόμενα καθώς επίσης και ανταποδοτικά έργα στις κοινότητες που θα δεχθούν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις(π.χ. αντλιοστάσια στους οικισμούς Υδραίας, Χρυσής, Αλώρου, Αψάλου, Ξιφιανής).

6) Μεγάλα έργα ή μικρά, που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα;

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος, υστερεί σημαντικά σε σοβαρά ζητήματα, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των επισκεπτών.

Πέραν της βελτίωσης των υποδομών και της αποκομιδής των απορριμάτων, θα πρέπει να “τρέξουν” άμεσα, σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Δήμο συνολικά. Κυρίαρχο ζήτημα είναι η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, μετά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου. Είναι ένα σημαντικό έργο, που θα λύσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης. Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίησή του έργου. Στο θέμα της αποκομιδής των απορριμάτων, έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας, για το χαρακτήρα που πρέπει να έχει η αποκομιδή. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι, για το θέμα αυτό, υπάρχουν δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχουν κρυφή ατζέντα.

Ένα θέμα που ταλανίζει το Δήμο εδώ και δύο δεκαετίες, είναι η ολοκλήρωση κατασκευής του κολυμβητηρίου. Το θέμα το έχω θέσει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά η Δημοτική Αρχή, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Πέραν των πειθαρχικών διώξεων και της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης, ο Δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει τα υπόλοιπα χρήματα και να ολοκληρώσει το έργο.

Από τα σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν, είναι η Λαϊκή Αγορά. Δυστυχώς η προηγούμενη αλλά και η παρούσα Αρχή, δεν προέβη σε καμία ενέργεια, προκειμένου το συγκεκριμένο κτήριο, να μετατραπεί σε έναν χρήσιμο χώρο, που θα αξιοποιηθεί, προσφέροντας υπηρεσίες στους πολίτες.

7) Αλμωπία, η αρχή ή το τέλος του Νομού Πέλλας. Αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε απομόνωση;

Η Αλμωπία την τελευταία εικοσιπενταετία έχει παρουσιάσει σημαντικά στοιχεία ανάπτυξης, κυρίως στον τουριστικό τομέα. Υπάρχει πληθώρα κλινών και πολλοί επιχειρηματίες έχουν επενδύσει στην τουριστική προοπτική της περιοχής, αξιοποιώντας διάφορα προγράμματα.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Υπήρξαν άνθρωποι που οραματιστήκαν και σχεδίασαν την τουριστική προοπτική της Επαρχίας μας, με αιχμή του δόρατος τη Λουτρόπολη. Εκμεταλλευόμενοι τις κυβερνητικές θέσεις που κατείχαν, έδωσαν ώθηση στον τουρισμό, με την κατασκευή των οδικών αξόνων, Αριδαίας-Αψάλου-Μαυροβουνίου-Μελίσσι, Παραλίμνη-Χαλκηδόνας. Οδικοί άξονες, που βοήθησαν σημαντικά στην γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των επισκεπτών αλλά και των προϊόντων. Έχω θέσει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες, κυρίως της παράκαμψης των Γιαννιτσών και της Χαλκηδόνας, που θα φέρουν την επαρχία μας πιο “κοντά” στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι λοιπόν η Αλμωπία, από κατάληξη και τόπος μιας “άτυπης” εξορίας, έγινε ένας ελκυστικός προορισμός.

Σημαντικό ρόλο, στην παραπέρα ανάπτυξη της περιοχής θα διαδραματίσει και η διέξοδος προς Βορρά. Ένα έργο που δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να απαξιώσει, καθώς δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την σημασία που μπορεί να αποκτήσει για την ανάπτυξη της περιοχής.

8) Αν γίνετε ο επόμενος Δήμαρχος τι θα αλλάζατε σε σχέση με την διαχείριση διοίκησης του κ. Μπάτση;

Έχω παρουσιάσει ένα διαφορετικό μοντέλο για την διοικητική διάρθωση του Δήμου. Ένα μοντέλο αποκεντρωμένης λειτουργίας, με αυξημένο ρόλο των Τοπικών Κοινοτήτων. Έχω τονίσει πολλές φορές τα τοπικά ζητήματα, θα λύνονται τοπικά και δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται στην έδρα του Δήμου. Σημαντικό ρόλο στις αλλαγές και στη μεταρρύθμιση που θα επιχειρήσουμε στον Δήμο, θα διαδραματίσει ο νέος Οργανισμός του Δήμου. Θα είναι λειτουργικός, με λιγότερες θέσεις ευθύνης, θα εξαλείψει την γραφειοκρατία και θα λειτουργεί επ ωφελεία των δημοτών. Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου.

9) Τι να περιμένουμε από εσάς, στο χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τις εκλογές;

Δεκατρείς περίπου μήνες, υπολείπονται μέχρι την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών, που θα αναδείξουν τη νέα Δημοτική Αρχή(8-10-23), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφισθεί.

Αναδεικνύουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού μας. Διαμορφώνουμε ένα δυνατό και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο με νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Στόχος μας είμαι, να διαμορφώσουμε την νέα αυτοδιοικητική γενιά, με αρχές, αξίες, ιδανικά και πάνω από όλα, με σχέδιο για την πορεία του Δήμου. Συγκροτούμε ένα ψηφοδέλτιο, χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς. Εκφράζοντας όλες τις Τοπικές Κοινότητες, όλες τις παραγωγικές ομάδες, όλες τις ηλικίες. Στην προσπάθεια αυτή, συμμετέχουν ενεργοί πολίτες, με ξεχωριστή παρουσία και δράση στους τομείς ενασχόλησής τους.

10) Συστήσετε μας τον Λάκη Προκοπίδη και τι θα λέγατε στον κόσμο που θα σας διαβάσει;

Η εργατικότητα, η οργάνωση, η διαφάνεια και το πάθος γι΄ αυτό που κάνω, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία σε κάθε μου προσπάθεια. Υπηρέτησα την τοπική κοινωνία από πολλές θέσεις και πάντα αμισθί. Η ενασχόληση μου με τα κοινά, ήταν το κύριο γνώρισμα της καθημερινής μου διαδρομής. Πάντα άφηνα το θετικό “αποτύπωμα” στις προσπάθειες που αναλάμβανα. Το 2019, ασχολήθηκα για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση, αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση του Σάκη Χατζηδημητρίου. Προσπάθησα να φανώ αντάξιος των περιστάσεων. Κατέθεσα μια σειρά από προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου.

Ανέλαβα ένα δύσκολο εγχείρημα, του υποψήφιου Δημάρχου. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη πορεία. Έχουμε καταθέσει τα βασικά στοιχεία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος και διαθέτουμε το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, για να το υλοποιήσει. Στην προσπάθεια που επιχειρούμε, δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα…, παρά μόνο “ενεργοί” πολίτες, με διάθεση προσφοράς.

Επιχειρούμε μια ανανέωση με σιγουριά και διαμορφώνουμε τις εξελίξεις. Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά, για τις ουσιαστικές ερωτήσεις και ελπίζω οι απαντήσεις, να έδωσαν τη δυνατότητα στους αναγνώστες σας, να γνωρίσουν, τον Λάκη Προκοπίδη ως υποψήφιο δήμαρχο Αλμωπίας.

9 σχόλια:

  1. Λάκη. Στα λόγια όλοι καλοί. Στην πράξη τι γίνεται. Όταν με το καλό θα βγεις θα ξεχάσεις ό,τι έλεγες στο παρελθόν. Στην Ελλάδα είσαι. Και όλοι κουβαλάμε το ίδιο DNA. Θέλεις οι υποχρεώσεις σου στους άλλους για να βγεις, οι αντεκδικήσεις, οι εγωισμοί σου πως εγώ τώρα σέρνω την άμαξα και κάτι άλλα θα σε κάνουν ούτε κι σύ να γνωρίζεις τον Λάκη του χτες. Γνωστά παρ' ημίν.
    Θα στα πω από κοντά!

    Α.Ν. Κάνε τη δημοσίευση σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κούρασες λακη αλλα γενικα δεν θα μπορέσεις να κλείσεις συνδυασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μιλησες για οδικο δικτυο την μεγαλη πληγη ειδικα της πολης της Αριδαιας, ειναι ντροπη ολοι οι πρωην και οι νυν μα μη ντρεποντε καθολου, πρεπει να ειμαστε οι χειροτεροι πανελλαδικα σ αυτο το κοματι, οποιος μπενει στην πολη μεχρι να φτασει στο υψος της εθνικης σπαει τ οχημα του, αν κανει το λαθος και δεν γυρισει να φυγει αντιμετοπιζει μια κατασταση πριν 50 χρονια, αν και τοτε ο Μπλεκας εβρεχε τουλαχιστον τους δρομους, η πολη μας ειναι η ποιο αναρχη στην Μακεδονια ενα μεγαλο μπουρ.... πιασε δρομους οπως τσιπουραδικο προς βονταφον και κατεβαζεις καντηλια ο δρομος φαρμακειο Ζιακα παρκαρισμενα και στης δυο πλευρες αν και απαγορευετε δρομος μπροστα στα κοτοπουλα Φωτιου καθημερινο Βιετναμ, φωτιστικα σπασμενα καδοι βρωμικοι γεματη σκουλικια, ντροπη σας χθεσινοι και σημερινοι, ντροπη σας αμορφωτα οντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να ρωτήσω; εχει κάποιον απ την Αριδαία στο συμβούλιο του Δήμου; κάποιον που να ενδιαφέρετε για την πόλη;

      Διαγραφή
  4. αυτό μας ελειπε να ειναι πάλι υποψήφιος ο Σάκης, ελεος πια χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΜΠΙΝΟ ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διάβασα με προσοχή το κείμενο της συνέντευξης. Σοβαρή προσέγγιση όλων των θεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΠΩΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ????ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τι είναι οι άλλοι του συνδιασμου; πρόβατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News