Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Οικονόμου: «Τα μέτρα Τσίπρα οδηγούν σε νέο μνημόνιο ή σε τεράστια αύξηση φορών για τη μεσαία τάξη»


Τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ σχολιάσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αγγίζουν τα 25 δισ. ευρώ και πώς οδηγούν σε νέο μνημόνιο ή σε τεράστια αύξηση φορών για τη μεσαία τάξη.

«Τα μέτρα που εξήγγειλε χθες στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας αγγίζουν τα 25 δισ. ευρώ. Είναι υποσχέσεις ανεφάρμοστες, δεν τις εννοεί, και ξέρει ότι δεν θα κληθεί να τις εφαρμόσει, και γι’ αυτό τις λέει. Οδηγούν σε νέο μνημόνιο ή σε τεράστια αύξηση φορών για τη μεσαία τάξη», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, με το «καλημέρα» τα μέτρα σημαίνουν 10% αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος και «ντουγρού» σε νέο μνημόνιο. «Ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα επανακρατικοποίησει τη ΔΕΗ. Ποια ΔΕΗ οραματίζεται; αυτή που ήταν στα όρια της χρεοκοπίας; Με ποιο τρόπο η χρεοκοπημένη ΔΕΗ θα μπορέσει να επενδύσει στις ΑΠΕ;» διερωτήθηκε. «Μόνο τα ενεργειακά μέτρα είναι γύρω στα 16 δισεκ. ευρώ» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που δεν εφάρμοσε ποτέ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φάνταζε χθες όχι ρεαλιστικό, αλλά και μίζερο, ενώ ο Μητσοτάκης υλοποιεί και παραπάνω από όσα υπόσχεται».

«Στα μέτρα που εξαγγέλλονται θα πρέπει να υπάρχει αλήθεια και ειλικρίνεια και να μην υποκρύπτουν καταστροφική πορεία για τη χώρα που θα πληρώσει κυρίως η κοινωνία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

3 σχόλια:

  1. Ειδαμε και τα δικά σας χουντικά μέτρα.Προστιματα στους συνταξιουχους.150€ και mb στην νεολαια για να κανουν μπολι και τρεχουν και δν φτανουν τωρα απο τις παρενεργειες.Πληρωναμε το ραπιντ 20€ ενω το κοστολογιό του ηταν 40 λεπτα.Αυξηση 600% στο ρευμα,και ο πληθωρησμος στο ποσοστό που ειχαμε το 1945 και ειναι μονο η αρχη.Ολοκληρη εγκυκλοπαίδια γραφεις μ'αυτα που τραβηξαμε απο εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χουντικά μέτρα; πόσο μίσος μπορεί να κρύβει ενας ανθρωπος;πόσο Στάλιν μπορεί να ειναι; εσυ σίγουρα νιώθεις οπως οι μπαχαλάκηδες που μισούν κάθε τι γυρω τους.

      Διαγραφή
  2. ΡΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΙ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑΣ? ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News