Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Η Έδεσσα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


Ο Δήμος Έδεσσας & η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και ιδιαίτερα του μαθητικού στο τόσο σημαντικό αυτό κλάδο για την εθνική οικονομία και τις θέσεις απασχόλησης.

Φέτος η ημέρα είναι αφιερωμένη στον επαναπροσδιορισμό των δράσεων σε επίπεδο προορισμού, μετά την δύσκολη υγειονομική κρίση, ως ένα εργαλείο ανάπτυξης με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων υιοθέτησης δράσεων βιώσιμου τουρισμού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτρης Γιάννου θα ανακοινώσει την επίσημη έναρξη της ηλεκτρονικής Edessa City Card, της ανανεωμένης κάρτας πόλης της Έδεσσας που φιλοδοξεί να βοηθήσει τους Επισκέπτες της Έδεσσας & της Ορεινής Πέλλας να αποκτήσουν εμπειρίες, γνωρίζοντας καλύτερα την περιοχή, τους ανθρώπους της και τις ποιοτικές τους υπηρεσίες.

Στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, στο Πάρκο Καταρρακτών και το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας ξεδιπλώνονται μια σειρά από δράσεις αναδεικνύοντας πολύπλευρα και επαναπροσδιορίζοντας το μοντέλο του βιώσιμου τουρισμού. Τους μαθητές υποδέχεται η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας κ.Νατάσα Ιατρίδου και τα στελέχη της επιχείρησης που θα αναλάβουν να μυήσουν τους συμμετέχοντες στον μαγικό κόσμο των επισκέπτη και του οικοδεσπότη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις 27 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

10.00-14.00 _ Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας

Σπουδάζω τον Τουρισμό, Δυνατότητες & Επιλογές

10.00-12.30 _ Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις για Μαθητές

11.30 _ Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας

Γίνε Επιχειρηματίας σε μία μέρα αξιοποιώντας το Δίκτυο της EdessaCityCard

13.00-14.00 _ Έδεσσα. Πάρκο Καταρρακτών

Μουσικές Εκδηλώσεις, Παρουσίαση Προϊόντων

Εχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οργανωμένα σχολικές μονάδες από την Έδεσσα και ον Ν.Πέλλας με ενθάρρυνση των καθηγητών να δηλώσουν συμμετοχή (Αρ.Ατόμων / Τμήμα / Υπεύθυνος Καθηγητής / Κινητό τηλ) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των επισκέψεων και ενημερώσεων (τηλ.2381020300 κα Δέλλιου Κ. / κο Κυριακού Ε).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Περισσότερες Πληροφορίες www.edessacity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News