Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Μητσοτάκης: «Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές»


Ξεκάθαρος σε συγκεκριμένα ζητήματα ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωση – παρέμβασή του για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας ανοικτά όπως τόνισε ο ίδιος ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 και ενώ ήταν ακόμα ευρωβουλευτής, η ΕΥΠ είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι η διαδικασία είχε την έγκριση της ανώτατης εισαγγελέως και είχε διάρκεια τριών μηνών.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα το επέτρεπε ποτέ να συμβεί αυτό και πρότεινε 4 πεδία αλλαγών για την ΕΥΠ με αυστηρότερες δικλείδες.

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε και ο ίδιος υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία όπως είπε προφανώς και θα λειτουργήσει υπό συνθήκες που η φύση του αντικειμένου που θα ερευνήσει επιβάλλει.

Τα 4 πεδία αλλαγών:

- Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ και της εποπτείας του κοινοβουλίου μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

- Αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών και της ΕΥΠ.

- Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα.

- Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της.

Τέλος, σημείωσε ότι κανείς δεν θέλει μια αδύναμη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. «Και αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Σε προσωπικό ύφος ο πρωθυπουργός τόνισε: «Εδώ και τρία χρόνια, άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι διδασκόμαστε από τις αστοχίες μας για να γινόμαστε καλύτεροι. Εγώ, προσωπικά, δεν κρύφτηκα ποτέ μπροστά σε δυσκολίες ή ευθύνες. Σε μία συχνά μοναχική αλλά σταθερή μάχη αυτοκριτικής και προσπάθειας διαρκούς βελτίωσης».

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News