Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Power Pass: Έρχεται νέος γύρος πληρωμών για τον Ιούνιο - Οι 3 λόγοι που κάποιοι «κόπηκαν» από την επιδότηση


Εν αναμονή της νέας «φουρνιάς» πληρωμών είναι οι δικαιούχοι του Power Pass, της επιδότησης κατά 60% των αυξήσεων που έφερε στους λογαριασμούς ρεύματος η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την Τετάρτη θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές των ποσών του Power Pass που ανήκουν στον πρώτο γύρο ελέγχων. Από την Πέμπτη και μετά, ωστόσο, θα αρχίσουν οι καταβολές των ποσών για τις υπόλοιπες αιτήσεις. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει ότι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεων (ανάμεσα σε 400.000 και 500.000) εν τέλει «κόπηκαν» και δεν θα λάβουν την ενίσχυση του Power Pass.

Αυτοί που έμειναν εκτός του Power Pass ανήκουν σε τρεις κατηγορίες:

α) έκαναν αίτηση ενώ έχουν σταθερά -όχι κυμαινόμενα- τιμολόγια ρεύματος και επομένως δεν τους «άγγιξε» η ρήτρα αναπροσαρμογής

β) η επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν μικρότερη των 30 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έπιαναν το ελάχιστο όριο αποζημίωσης των 18 ευρώ του Power Pass

γ) έκαναν αίτηση για επαγγελματική στέγη, ενώ το Power Pass αφορά αποκλειστικά κύριες και φοιτητικές κατοικίες

Να σημειωθεί πως όσοι θέλουν να ενημερωθούν για τους λόγους που «κόπηκαν» μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή του Power Pass. Κάνοντας επισκόπηση της αίτησης μπορούν να δουν και την αιτιολογία.

Power Pass: Νέος γύρος πληρωμών τον Ιούνιο -Επιπλέον 40 εκατ.

Προ ημερών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του για την εφαρμογή Power Pass ανακοίνωσε πως θα δοθούν άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

«Η Πολιτεία ενεργοποιεί ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της ακρίβειας, που πολιορκεί όλες τις χώρες και όλα τα νοικοκυριά: η εφαρμογή Power Pass ξεκινά να αποζημιώνει αναδρομικά τους καταναλωτές για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Αποκαθιστούμε, έτσι, μία αδικία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δικαιούχοι της έξτρα επιδότησης του Power Pass δεν θα χρειαστεί νέα αίτηση, καθώς τα στοιχεία τους υπάρχουν στην πλατφόρμα. Το μόνο που απομένει είναι να δώσει τα δεδομένα για τον Ιούνιο οι πάροχοι και να καθοριστεί το έξτρα ποσό της αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News