Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Άγγελος Συρίγος: «Δεν κάνεις αντίσταση όταν τραγουδάς αντάρτικα σε ταβέρνες με παϊδάκια»


Για τις δηλώσεις του στη Βουλή σχετικά με το Πολυτεχνείο που προκάλεσαν αντιδράσεις μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (18/7) ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. «Δεν κάνεις αντίσταση όταν τραγουδάς αντάρτικα σε ταβέρνες με παϊδάκια» επεσήμανε και στράφηκε κατά της Αριστεράς.

«Υπάρχει το Πολυτεχνείο του ’73 ως γεγονός που είναι η πιο μαζική λαϊκή αντίσταση στη δικτατορία. Δηλαδή δίπλα στους φοιτητές πηγαίνουν και μεγάλες ομάδες λαού της Αθήνας, και γι’ αυτό τον λόγο αντιδρά τόσο βίαια η χούντα και έχουμε και νεκρούς, και υπάρχει και το Πολυτεχνείο όπως διαμορφώθηκε μετά. Το κακό είναι ότι το Πολυτεχνείο, ένα Πανεπιστήμιο σε διαρκή εξέγερση είναι το πρότυπο της Αριστεράς όλα τα υπόλοιπα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Μου έκανε εντύπωση για την αντιπολίτευση ήταν ότι ήταν τόση η ένδεια επιχειρημάτων τους που είχαν εντοπίσει όλη τους την κριτική σε ένα άρθρο με το οποίο για γραφειοκρατικούς λόγους συγχωνεύονται δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που ανήκαν στο ΑΠΘ με εκείνο στο οποίο ανήκαν στο ίδιο το Αριστοτέλειο. Το Αγρόκτημα και το Δάσος του Αριστοτελείου. Θεωρήθηκε ξεπούλημα του δάσους ότι ξαναγυρίζουν στο Αριστοτέλειο! Το νομοσχέδιο έχει ορισμένες στρατηγικές κατευθύνσεις που θέλουν να ξεφύγουμε από ένα πανεπιστήμιο που είναι σε διαρκή εξέγερση και να πάμε σε ένα πανεπιστήμιο που θα ακολουθεί τα ευρωπαϊκό πρότυπα» επεσήμανε.

«Είναι άλλοι οι όροι του ’73 με μια χούντα και άλλοι οι όροι σήμερα με μια δημοκρατία» υπογράμμισε και απαντώντας στο αν θα έπαιρνε πίσω τη δήλωση που έκανε στη Βουλή δήλωσε «όχι, το πιστεύω ακράδαντα. Τι να συζητάμε τώρα; Αν η χούντα έπεσε εξαιτίας του Πολυτεχνείου ή εξαιτίας του Κυπριακού;».

Κλείνοντας ο Άγγελος Συρίγγος κληθείς να απαντήσει εάν θα έκανε κάποια άλλη διατύπωση σημείωσε πως «ίσως δεν αναφερόμουν στα αντάρτικα που τραγούδαγαν σε ταβέρνες με παϊδάκια. Ως εκεί. Αλλά, ότι τραγουδάγανε αντάρτικα σε στάδια και είχα πάει κι εγώ ως μαθητής αυτό είναι ναι αλλά δεν θεωρεί κανείς ότι κάνεις αντίσταση τραγουδώντας αντάρτικα σε καθεστώς δημοκρατίας. Αντίσταση κάνεις όταν είναι ο κίνδυνος. Όταν είναι ο εχθρός μέσα στην χώρα. Είναι ο Γερμανός. Όλα αυτά σε καθεστώς δημοκρατίας είναι προβλήματα για την Δημοκρατία».

11 σχόλια:

  1. Άμα είσαι αριστερός κάνεις. Τραγουδάς το :ποτέ θα κάνει ξαστεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΠΑΝΕ ΔΟΥΛΕΨΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

      Διαγραφή
  2. Το ότι αρκετοί έκαναν καριέρα αξιοποιώντας τον αντιδικτατορικό αγώνα του πολυτεχνείου δεν μηδενίζει την προσφορά του, καθώς αποτέλεσε ένα γνήσιο λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στη φασιστική χούντα. Τα όσα λέει όμως ο κύριος Συρίγος αποτελούν ξέπλυμα των κάθε λογής φασιστών που μετά από κάθε αντίστοιχη πάσα βρίσκουν ευκαιρία για να βγουν από τα λαγούμια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αληθια παντα ποναει τα ειχε πει καποτε ο Κυρκος για την αριστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κυριος Συρίγος ειναι κόσμημα για το κοινοβούλιο, επιτέλους κάποτε να λέμε αλήθιες μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτονοητα πραγματα απ τον Συριγο αρκετα με τους αριστερους τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντε ουστ ρε φασισταρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φοβερό το σχόλιο σου, μόνος το σκέφτηκες ρε γίγαντα; για ρώτα τον μπαμπά σου (αν τον ξέρεις) τι ειναι φασισμός.

      Διαγραφή
    2. Μεγάλη μαγκιά να λες εξυπνάδες ανώνυμα περί γονιών.
      Πες το ονοματάκι σου και θα γνωρίσεις εσύ τον μπαμπά μου κι εγώ τη μανούλα σου.
      Βαφειάδη απαντάω αναλόγως αφού επιτρέπεις αυτό το επίπεδο έτσι; Ελπίζω να έχεις την στοιχειώδη τσ'ιπα να περάσεις το σχόλιο.

      Διαγραφή
    3. τσίπα τσίπα, ρε γίγαντα που της βρίσκεις αυτές της λέξεις και με ταπώνεις; δε με λες στάβλο εχετε στο σπίτι;

      Διαγραφή
  7. πανω στο πολυτεχνειο στεισανε οι αριστεροι τη μεγαλη τους κονομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News