Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Πέτρος Φιλιππίδης: «Είναι πλέον ελεύθερος στο νοσοκομείο» λέει ο δικηγόρος του


Με την κατάθεση της μητέρας της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό της το 2008, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού και θιασάρχη.

Μάλιστα, ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου την περασμένη Παρασκευή να αντικαταστήσει την προσωρινή του κράτηση με όρους, παραμένει, σύμφωνα με το δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο στο νοσοκομείο, πλην όμως είναι ελεύθερος, καθώς αποχώρησαν οι αστυνομικοί που τον φρουρούσαν.

Ειδικότερα, με απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αποφάσισε στην προηγούμενη συνεδρίασή του την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και επιβολή εγγυοδοσίας 20 χιλιάδων ευρών. Το δικαστήριο έκρινε -όπως ανακοίνωσε η πρόεδρός του - ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ύποπτος φυγής και με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα.

Σήμερα, ενώπιον του ακροατηρίου όπου συνεχίζεται η δίκη του ηθοποιού (για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμούς σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του) αναμένεται να καταθέσει η μητέρα της πρώτης γυναίκας που είχε μηνύσει τον κατηγορούμενο για βιασμό της. Μάλιστα, η εν λόγω μάρτυρας, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε δυο θεατρικές παραστάσεις από το 2004 έως το 2010, είχε καταθέσει στην ανακρίτρια πως και εκείνη, όπως και η κόρη της, είχε γίνει αποδέκτης άσεμνων συμπεριφορών του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της πρώτης μηνύτριας του Πέτρου Φιλιππίδη (η κατάθεση της στη δίκη δεν έγινε γνωστή καθώς δόθηκε κεκλεισμένων των θυρών) ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη» και ενώ τον είχε επισκεφθεί στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Εκεί, ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την καταγγελία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της οι οποίες συνιστούν το αδίκημα του βιασμού. Επιπρόσθετα, η καταγγέλλουσα είχε υποστηρίξει ότι ο συνάδελφος της περίπου τρεις μήνες πριν τον βιασμό της στο θέατρο, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προσπάθησε για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Από την πλευρά του ο Π. Φιλιππίδης, ενώπιον της ανακρίτριας είχε προβάλλει μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων, αρνούμενος την κατηγορία του βιασμού. Κατέθεσε ότι η αντίδικός του «φαίνονταν ότι ήθελε κάτι παραπάνω» και γενικότερα ότι είχε προς εκείνον μια «αρρωστημένη» και «εμμονική συμπεριφορά». Διατείνεται πως ο ίδιος ουδέποτε προσπάθησε να προσεγγίσει την καταγγέλλουσα ερωτικά αλλά αντίθετα εκείνη του τηλεφωνούσε «συνεχώς και επίμονα», γεγονός που όπως είχε πει, τον έφερνε σε δύσκολη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News