Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Δύτης έσωσε θαλάσσια χελώνα κάνοντας της τεχνητή αναπνοή


Μια θαλάσσια χελώνα βρέθηκε εγκλωβισμένη στον πυθμένα της θάλασσας στο Γεννάδι της Ρόδου καθώς είχε παγιδεύτηκε από σχοινιά. Ωστόσο, χάρη στην αμεση προσπάθεια ενός δύτη, η χελώνα κολυμπά ξανά στα νερά της θάλασσας.

Αρχικά, ο δύτης πραγματοποίησε κατάδυση για να της κόψει τα σχοινιά με τα οποία ήταν μπλεγμένη, ενώ στη συνέχεια τη μετέφερε στη στεριά, προκειμένου να της δώσει το φιλί της ζωής.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κοινοτάρχης Γενναδίου, Σταύρος Ακκούρης έγραψε:

«Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδίου. Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά φέρνοντας την χελώνα στην στεριά επιχειρώντας τον όρο της τεχνητης αναπνοής.

Στην περιποίηση της χελώνας μπροστά στο κύμα ήταν ο Αντώνης ο Βενετσανος η Τσαμπικα Διακοστεργου η Φωτεινή Μακρυλλου ο Παύλος Παπασαββας του Βασίλη κ πολλά παιδιά και διάφοροι λουομένοι μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνας μας μας "αποχαιρέτησε". Την είδαμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσας του Γενναδιου.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο μας στο ΑΡΧΕΛΩΝ που μας έδινε πληροφορίες τηλεφωνικά και σε όλα τα παιδιά όλοι ζήσαμε στιγμές αγωνίας και ένα όμορφο συναίσθημα στην ψυχή μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News