Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή - Τι αλλάζει


Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

«Ναι», επί της αρχής, ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», το ΚΚΕ ψήφισε «κατά», η Ελληνική Λύση «παρών» και το ΜέΡΑ25 «κατά».

Το χρονικό όριο μέσα στο οποίο μια γυναίκα μπορεί να τεκνοποιήσει ιατρικώς υποβοηθούμενη διευρύνεται κατά τέσσερα χρόνια, ενώ για να καταψύξει ωάρια δεν απαιτείται πλέον η ανδρική συναίνεση.

Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα του δότη σπέρματος ή της δότριας ωαρίων να αποφασίζει ο ίδιος ή η ίδια για το αν θα κρατήσει την ανωνυμία του.

Επιπλέον, με το νέο νόμο ιδρύεται στο Αττικό Νοσοκομείο Μονάδα Εξωσωματικής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης γενετικού υλικού αποκλειστικά για άτομα με HIV.

Επίσης, απαγορεύονται οι μη αναγκαίες εγχειρήσεις σε παιδιά με διαταραχές φύλου. Επεμβάσεις θα γίνονται μετά τα 15 τους χρόνια και μόνο αν συμφωνούν τα ίδια με γνώμη επιτροπής και δικαστική απόφαση.

1 σχόλιο:

  1. Από τέτοια νομοσχέδια (από την υπερψήφιση τους ή μη) καταλαβαίνει κάποιος ποια είναι τα σκατοκομματα της ελληνικής βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News