Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Καβγάς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για συνεργασίες: «Δεν αποδεχόμαστε Μητσοτάκη ή Τσίπρα» - «Αλαζονεία και μικρομεγαλισμός»


Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ε' αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επανέλαβε σήμερα την άποψη που έχει διατυπώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι δεν θα αποδεχθούν για πρωθυπουργό, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μπορεί να γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε οι κ.κ Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός. Ας ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη!» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει συγκεκριμένους όρους για να συνεργαστεί με άλλα κόμματα: «Εμεί θα καταθέσουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα και πάνω σε αυτό θα καλέσουμε τα άλλα κόμματα προς συζήτηση. Δεν αποδεχόμαστε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον κ. Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου Πρωθυπουργού. Δεν θα τους διευκολύνουμε αν οι πολίτες δεν τους δώσουν αυτοδυναμία. Απλά και κατανοητά».Για να προσθέσει: «Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ [...] Με το καλό και στη συγκυβέρνηση [...] Εμείς, απέναντι στις δύο αποτυχημένες πολιτικές επιλογές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να είμαστε ένας αξιόπιστος, εναλλακτικός πόλος».

Απαντώντας, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση λέγοντας πως τον πρωθυπουργό τον επιλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ. Ανδρουλάκης για να σημειώσει: «Ο κ.Κωνσταντινόπουλος απλώς επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον πολιτικό μικρομεγαλισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά δηλώνει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Δεν αποδεχόμαστε ούτε τον κ.Μητσοτάκη ούτε τον κ.Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου πρωθυπουργού».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος απλώς επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον πολιτικό μικρομεγαλισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για δείγμα αλαζονείας καθώς τον πρωθυπουργό τον επιλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ. Ανδρουλάκης.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα περί αλαζονείας:


 

2 σχόλια:

  1. Εκείνα τα παιδιά όταν βγήκε ο Αντρουλάκης έγραφαν κάθε μέρα Πάμε Πασοκάρα, Δεύτερο Κόμμα, Πάει ο σύριζα κτλ πού χάθηκαν;
    Περιμένουν τη γραμμή από την Πειραιώς για να σκάσουν μύτη πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News