Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Δ. Σταμενίτης: «3 χρόνια με έργο για την Πέλλα»


«Φίλες και φίλοι,

Η συμπλήρωση των τριών χρόνων από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στη διακυβέρνηση της χώρας συνοδεύεται με σημαντικές αποφάσεις για τον Νομό Πέλλας. Μεγάλο μέρος των δεσμεύσεων μας υλοποιείται, θέτοντας ισχυρές βάσεις για μια Πέλλα αναπτυξιακή, δημιουργική και εξωστρεφή.

Η έγκριση του έργου αναβάθμισης και κατασκευής του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» ξεχωρίζει, καθώς ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για τον τόπο μας βρίσκεται ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση. Παράλληλα προχωρούν τα έργα του Φράγματος του Αλμωπαίου και η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας όπως και αυτά της αναστήλωσης της παλιάς Μητρόπολης Γιαννιτσών και της αποκατάστασης του Κάστρου της Χρυσής Αλμωπίας, το οποίο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης. Για τους Δήμους έχουν εγκριθεί έργα άνω των 50 εκ. ευρώ στο «Πρόγραμμα Τρίτσης» ενώ αναμένεται και η έγκριση έργων αγροτικής οδοποιίας.

Στο επίκεντρο των πολιτικών μας διεκδικήσεων και αποφάσεων βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά η στήριξη των παραγωγών και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν στις καλλιέργειες οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, με μέτρα όπως η καταβολή προκαταβολών στο 40% και η αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας, για πρώτη φορά μέσα στο ίδιο έτος εκδήλωσης της ζημιάς.

Ενώ, ο τομέας της Υγείας ενισχύεται μέσα από τις επερχόμενες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και τις παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές. Επιπρόσθετα, με ουσιαστικές παρεμβάσεις ενισχύθηκαν οι σχολικές μονάδες, αποφασίστηκε η δημοπράτηση του έργου για τη δημιουργία νέου κτιρίου που θα στεγάσει το νηπιαγωγείο των Προμάχων Αλμωπίας και τέλος ιδρύθηκε πρότυπο ΕΠΑΛ στην Κρύα Βρύση. Προωθήθηκε η στήριξη των επιχειρηματιών της εστίασης, του τουρισμού και του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας.

Τέλος, η περιοχή μας σταδιακά κάνει το μεγάλο βήμα για το πέρασμα στο φυσικό αέριο, με πρώτη την πόλη των Γιαννιτσών, όπου ήδη οι εργασίες κατασκευής δικτύου έχουν ξεκινήσει. Ακολουθούν η Έδεσσα και η Σκύδρα και υπάρχει κατατεθειμένη πρόταση για τον Δήμο Αλμωπίας.

Ο Νομός Πέλλας με βήματα σταθερά αλλάζει εικόνα. Στη μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνολική ανασυγκρότηση της χώρας, ο τόπος μας παίρνει επιτέλους αυτά που του αναλογούν. Λύνονται προβλήματα που αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του. Οι προσπάθειες μας για μια Πέλλα πρωταγωνίστρια, που διεκδικεί και κερδίζει όσα δικαιούται συνεχίζεται, με οδηγό το τρίπτυχο «Γνώση – Διεκδίκηση – Αποτελεσματικότητα». Μοναδικός στόχος η πρόοδος του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας».

Διονύσης Σταμενίτης,

Βουλευτής Πέλλας - Νέα Δημοκρατία

2 σχόλια:

  1. Πόσες κορδέλες κόψαμε Διονύση από τα έργα στο Νομό?
    Σε ευχαριστούμε για το σανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News