Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Επιδότηση ρεύματος οριζόντια για όλους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια - 200 ευρώ ανά νοικοκυριό από τον Ιούλιο


Την επιδότηση ρεύματος που θα ισχύσει από τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Πλέον, επιδοτούνται όλες οι κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Από τον Ιούλιο, η επιδότηση ρεύματος θα είναι οριζόντια, για όλους, είπε ο Κώστας Σκρέκας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος θα επιδοτηθούν όλες οι κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όρια στη μηνιαία κατανάλωση.

Από τον Ιούλιο επιδοτούνται όλες οι κατοικίες με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές και 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου.

Επίσης, αυξάνεται η επιδότηση ρεύματος για τους εμπορικούς καταναλωτές στα 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση θα είναι 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Επίσης, καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και πλέον ο καταναλωτής θα μπορεί να αλλάζει πάροχο, χωρίς να πληρώνει αποζημίωση και να γνωρίζει τα τιμολόγια κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι τελευταίοι, δε, υποχρεούνται να ενημερώνουν για τις τιμές του μεθεπόμενου μήνα τους καταναλωτές.

Για το φυσικό αέριο, η επιδότηση που ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας θα είναι 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Σκρέκας: Υπάρχει επάρκεια για το φυσικό αέριο

Η μείωση της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη κάνει δικαίως τους πολίτες και τους ηγέτες ανησυχούν βαθιά, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να ανταπεξέλθει ακόμη και στα πιο δυσμενή σενάρια διακοπής αερίου από τη Ρωσία στη χώρα μας και στα Βαλκάνια. Και ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5, ενώ οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία χωρίς διακοπές κι ελλείψεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, τα αποθέματα στη Ρεβυθούσα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και ήδη έχει καταπλεύσει η νέα πλωτή δεξαμενή, η οποία θα καταστεί λειτουργική στα τέλη Ιουλίου και θα διπλασιάσει το απόθεμα.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου αν χρειαστεί το χειμώνα, ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται το απόθεμα νερού για τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

1 σχόλιο:

  1. Αέριο θα έρθει στην Αλμωπια ....Ο κόσμος υποφέρει και δεν αλλάζει τίποτα ...σταματήστε τα επιδόματα και βρείτε ουσιαστικές λύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News