Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Το Ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Άψαλο: Συλλεκτικές εικόνες από τους εορτασμούς του 1998


Άψαλος - Ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία

Χτισμένο τη δεκαετία του '50 και ανακαινισμένο τη δεκαετία του '90, με το πέτρινο θεατράκι, έργο των συγχωριανών μας και της τότε κοινοτικής αρχής, η πέτρα που υψώθηκε η ελληνική σημαία κατά την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912 από τον ελληνικό στρατό, μια πέτρα με εγχάρακτο σταυρό μέσα στο ιερό του ναού την οποία μετέφερε στον ώμο της από το χωριό η γραία Φωτεινή Κουιμτσίδου ύστερα από όνειρο που είδε τρεις φορές και της υποδείκνυε την τοποθεσία στον αχυρώνα "τη Κώστη τη Ηλιάδη", η ξύλινη χειροποίητη εικόνα του Προφήτη Ηλία, ο ξυλόφουρνος, (τέχνη Λαζαρίδη Γιώργου), η πέτρινη βρύση, η απέραντη θέα της Αλμωπίας.

Ένας πανέμορφος τόπος στη βορειοδυτική πλευρά του χωριού μας, μέσα σε πεύκα και βελανιδιές, τόπος γεμάτος ιστορία, στον οποίο το 1996 εγιναν οι πρώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Προφήτη!

Χρόνια πολλά.

Άψαλος, 20/7/22

Τσίναλης Κοσμάς

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέρτησε ο Κοσμάς Τσίναλης, από την αναπαράσταση εργασιών και επαγγελμάτων που πραγματοποιήθηκε στις εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία το 1998 στην Άψαλο:















 

2 σχόλια:

  1. Η μέντιουμ η θεία Παρθένα ο Νίκος ο Κιρκενίδης, εκιτι χρόνε εμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά με υγεία και ευλογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News