Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Power Pass: Ποιοι χάνουν το επίδομα ρεύματος


Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις για το Power Pass. Μαζικά έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος ενώ οι πληρωμές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίγει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων. Δηλαδή, όλα τα ΑΦΜ έως και το 9 θα ανοίξουν σταδιακά έως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- έως και την 30ή Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Ακολούθως θα παραμείνει ανοιχτή για όλους όπως ακριβώς συνέβη και με το Fuel Pass.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Ποιοί χάνουν το επίδομα ρεύματος

Χιλιάδες είναι όμως εκείνοι που δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν καν αίτηση και άρα δεν θα πάρουν και την αναδρομική αποζημίωση για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Ποιοι μένουν εκτός της επιδότησης

Η επιδότηση αφορά μόνο στους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής και συνεπώς όσοι έχουν σταθερά τιμολόγια δεν επιδοτούνται.

 Δεν επιδοτούνται όσοι έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα (φορολογικού έτους 2020) που ξεπερνά τις 45.000 ευρώ

Όσοι δεν είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας (έστω ένας από τους 2 συζύγους)

Οι λογαριασμοί ρεύματος που δεν αφορούν σε παροχή οικιακής χρήσης, με άλλα λόγια δεν επιδοτείται το ρεύμα στα επαγγελματικά ακίνητα.

Δεν λαμβάνουν την ενίσχυση δευτερεύουσες κατοικίες.

Δεν μπορεί να γίνει αίτηση και να εισπραχθεί αποζημίωση για τους κοινόχρηστους λογαριασμούς.

Οι λογαριασμοί ρεύματος που έχουν εκδοθεί μετά την 1η Ιουνίου ακόμα και εάν αυτοί αφορούσαν το διάστημα (1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022)

Όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News