Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Δ. Τζαμτζής: Ασφάλεια και λειτουργικότητα στον Ασπροπόταμο - Με παρεμβάσεις της Αντιπεριφέρειας Πέλλας


Δύο αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, ζωτικής σημασίας για την περιοχή, ολοκληρώθηκαν στην κοίτη του Ασπροποτάμου (Μπέλιτσα), στην Αλμωπία από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Τα έργα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος για τη χρησιμότητα του έργου και γενικότερα από την πορεία εκτέλεσης του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Π.Ε. Πέλλας, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζαμτζής τόνισε: «Οι εν λόγω παρεμβάσεις, αποτελούν βασικά έργα υποδομής, καθώς επιτυγχάνεται η μείωση της έντασης και της έκτασης των εμφανιζόμενων διαβρώσεων, αποσαθρώσεων και φθορών κάθε μορφής και αποκαθιστούν τη λειτουργικότητα του χειμάρρου, αποτρέποντας την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων. Έργα αυτού του είδους συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Πέλλας και εμπεδώνουν το απαραίτητο αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας».


Ειδικότερα:

Το πρώτο έργο τιτλοφορείται: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΤΣΑΚΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ» και είναι προϋπολογισμού 380.000,00€.

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή υφισταμένου καταβαθμού ο οποίος καταστράφηκε από πλημμύρες, εντός του οποίου φιλοξενούνταν ορθογωνικός αγωγός άρδευσης 0,80mΧ0,80m. Η καταστροφή του καταβαθμού προκάλεσε ανάλογες φθορές και στον αγωγό άρδευσης τον οποίο στήριζε.

Με την ανακατασκευή του τεχνικού έγινε ταυτόχρονα αποκατάσταση των υδραυλικών συνθηκών του χειμάρρου και της λειτουργίας του αρδευτικού αγωγού, που στο συγκεκριμένο σημείο λειτουργεί ως σιφώνι. Το μήκος του τεχνικού είναι περίπου 170,00 μέτρα και ύψους συνολικού από την θεμελίωση 3,20m.

Το δεύτερο έργο έχει τίτλο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΒΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΥΔΡΑΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ» και έχει προϋπολογισμό 220.000,00€.

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή του υφισταμένου αναβαθμού, ο οποίος καταστράφηκε από τις πλημμύρες των τελευταίων ετών χάνοντας εντελώς τη λειτουργικότητά του. Ο συγκεκριμένος καταβαθμός χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ως «ιρλανδική διάβαση» δηλαδή θα διελαύνουν τα οχήματα, όταν θα υπάρχει ελάχιστο νερό στο χείμαρρο. Με την ανακατασκευή του καταβαθμού αποκαταστάθηκε η υδραυλική λειτουργία του χειμάρρου, αλλά και η τοπική κυκλοφορία των αγροτικών μηχανημάτων.

Το μήκος του τεχνικού που κατασκευάστηκε είναι περίπου 58,00 μέτρων μήκους με πλάτος 7,00 μέτρων και βρίσκεται στην θέση και στα υψόμετρα που βρισκόταν και ο προηγούμενος αναβαθμός που καταστράφηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News