Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από την προσγείωση με την κοιλιά αεροσκάφους στο Μαϊάμι - Σκηνές σαν από θρίλερ


Ένα αεροσκάφος σε αεροδρόμιο του Μαϊάμι στις ΗΠΑ έπιασε φωτιά κατά την προσγείωσή του.

Αμερικανοί ερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων μετέβησαν χθες Τετάρτη στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι (Φλόριντα, νοτιοανατολικές ΗΠΑ), όπου αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους Red Air της Δομινικανής Δημοκρατίας αντιμετώπισε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης, που έσπασε, με αποτέλεσμα να συρθεί για μερικά μέτρα στον διάδρομο και να πάρει φωτιά· απομακρύνθηκαν εσπευσμένα πάνω από εκατό επιβαίνοντες, τρεις από τους οποίους τραυματίστηκαν ελαφρά.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν το επιβατικό αεροσκάφος, τύπου McDonnell Douglas MD-82, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Σάντο Ντομίνγκο, στο ταρμάκ, το μισό στο γρασίδι, με τη μύτη να έχει υποστεί ζημιά, καθώς επιβάτες βγαίνουν βιαστικά από φυσούνες στη μια πλευρά της καμπίνας, ενώ μαύρος καπνός υψώνεται από την άλλη του πλευρά.

Ομάδα ερευνητών της αμερικανικής εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) ήταν χθες επιτόπου, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός οργανισμός. Τα μαύρα κουτιά του MD-82 ανακτήθηκαν και θα μελετηθούν. Οι ερευνητές, που ήδη συζήτησαν με τις ομάδες διάσωσης του αεροδρομίου, θα μπορέσουν να μπουν στο αεροσκάφος αφού πρώτα αδειάσει από τα εναπομείναντα καύσιμα.

ΗΠΑ: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά, τρεις τραυματίες σε νοσοκομείο

«Το αεροσκάφος υπέστη κατάρρευση του αριστερού βασικού συστήματος προσγείωσής του κατά την άφιξή του στον διάδρομο 9, βγήκε από την πίστα και ακινητοποιήθηκε σε ζώνη με γρασίδι», διευκρίνισε η NTSB. Κατόπιν εκδηλώθηκε πυρκαγιά «στη δεξιά πλευρά» του αεροπλάνου, πρόσθεσε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

«Τρεις τραυματίες διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία», ανέφερε νωρίτερα το πυροσβεστικό σώμα του Μαϊάμι, διευκρινίζοντας πως «περιόρισε τη διαρροή καυσίμου».

Η πτήση L5-203 «αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες» κατά την προσγείωση, περί τις 17:45 (τοπική ώρα· περί τις 00:45 ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που μεταφόρτωσε στο Twitter η Red Air, μικρή εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους που άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Διευκρίνισε ότι οι 130 επιβάτες και τα 10 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το αεροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News