Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

«Ερτογάν "γιόκ" στα άθλια όνειρα σου» | Της Νίκης Ποζίδου


Διαβάστε το άρθρο της πολιτευτή της ΝΔ Νίκης Ποζίδου:

Φαίνεται ότι ο ηγέτης της γειτονικής μας χώρας ο Ερτογάν, άρχισε να υπερβάλει μετά από τόσες μα τόσες ανιστόρητες αναφορές, φτιάχνει σενάρια, προσπαθεί μέσα στην απελπισία του να προκαλέσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας.

- Έφτιαξαν αρχικά ενα παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο κατά παράβαση καθε έννοιας διεθνούς δικαίου.

- Παραβιάζουν συνεχώς την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

- Δημιούργησαν ενα μύθο περί γαλάζιας πατρίδας σε ξένα χωράφια.

- Προκαλούν το δυτικό κόσμο για την μη είσοδο της Φιλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

- Δεν εφαρμόζουν τις κυρώσεις των συμμάχων κατά της Ρωσίας.

- Θέλουν να κάνουν νέα επέμβαση στη Σύρια και τόσα αλλά.., το επιπλέον παραμύθι όμως του Ερτογάν έχει να κάνει χρόνια τώρα με το Αιγαίο.

- Η Τουρκία, χώρα "συμμαχος" ζητά την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης με πρωτοφανή και πέρα από κάθε λογική απόψεις: ‘’Αν δεν αποστρατικοποιηθούν τα νησιά θα θέσουμε, λένε, ζήτημα κυριότητας. Μα τα νησιά νομίμως έχουν στρατό, γιατί από το 1974 γείτονες Τούρκοι έχετε απέναντι την λεγόμενη στρατιά του Αιγαίου με αποβατικό στόχο και γιατί οι συνθήκες και το διεθνές δίκαιο είναι μαζί μας. Όσο για τα Δωδεκάνησα οι Τούρκοι δεν ήταν καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 1947 που έγινε η παραχώρηση των 12 νήσων, ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία και οι νικητές του Β’ παγκοσμίου πολέμου και αν κάποιος παραβιάζει συνέχεια τη συνθήκη είστε εσείς, κακοί γείτονες.

Τι να ξεχάσουμε:

-Διώξατε και πήρατε τις περιουσίες 200.000 Ελλήνων της Πόλης ενώ οι 120.000 μωαμεθανοί στη Θράκη παραμένουν.

-Η Ίμβρος και η Τένεδος, Ελληνικά νησιά με Έλληνες κατοίκους και με βάση τη συνθήκη έπρεπε να παραμείνουν ως είχαν, φέρατε αποίκους και διώξατε με βία τους νόμιμους κατοίκους.

-Γιατί αθεόφοβοι Τούρκοι κατέχετε το 38% της Κύπρου και κατά παράβαση κάθε λογικής με την ανοχή και άλλων το νησί παραμένει υπό την κατοχή σας

-Γιατί το casus belli της εθνοσυνέλευση σας αν η χωρα μου επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορα της στα 12 ναυτικά μίλια όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο θα έχουμε πόλεμο;

Δεν μας τρομάζουν όλα αυτά διότι ακόμα και οι παραδοσιακοί σύμμαχοι σας, οι Γερμανοί, σας εγκαταλείπουν.

Οι Αμερικανοι δεν σας δίνουν αεροπλάνα και άλλα οπλικά συστήματά, (έχουν αντιληφθεί τον ρόλο σας για την νεοοθωμανική αντίληψη.

Πρέπει εσείς να ανησυχείτε γείτονες Τούρκοι, μάθετε ότι οι Έλληνες μπορεί να χωριζόμαστε αλλά στα εθνικά θέματα είμαστε όλοι μαζί και ο Ερτογάν σαν γυάλινος ταύρος μπορεί να λέει: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΟΚ εμείς του απαντάμε: ‘’Ερτογάν γιόκ στα όνειρα σου’'.

Όλα τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα καμώματα της "συμμάχου" στο ΝΑΤΟ Τουρκίας.

Απεναντίας η χώρα μας σταθερή σε αρχές και έχοντας μαζί μας το διεθνές δίκαιο, αλλά και με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις σε στρατό ξηρά, αεροπορία και ναυτικό αλλά και την ενότητα του λαού μας η χώρα μας είναι ασφαλής.

Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο όλες τις παράνομες απαιτήσεις της να τις διεθνοποιήσει, είναι η χώρα "πρόβλημα" αλλα τους πήραν χαμπάρι ακόμα και οι Γερμανοί.

Ο λαός μας και η πατρίδα μας με πίστη και σεβασμό σε συμβάσεις δεν αποδεχόμαστε καμμία αναθεώρηση, καμμία αλλαγή συνόρων, ας το πάρει μια και καλή χαμπάρι ο Ερτογάν και οι παρατρεχάμενοι του, η Ελλάδα είναι χώρα ισχυρή και οι πολίτες της ξέρουν να την υπερασπίζονται, έχει ισχυρή δημοκρατία και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News