Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Η πιο «καυτή» μέρα του καύσωνα σήμερα - Πού θα «χτυπήσει» 41άρια ο υδράργυρος


Στο «πικ» του θα φτάσει σήμερα ο πρώτος ισχυρός καύσωνας του καλοκαιριού, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα «φλερτάρει», αλλά και σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, με τον ευρωπαϊκό καύσωνα που εισέβαλε από την Τρίτη να φέρνει... απότομα το καλοκαίρι, μετά τις κακοκαιρίες των προηγούμενων εβδομάδων.

Ωστόσο, αύριο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς, κάνοντας ένα μίνι διάλειμμα πριν την έλευση του δεκαήμερου θερμού «κύματος», που αναμένεται.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ αναμένει σήμερα στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στη Θράκη τους 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News