Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Νέο πρόγραμμα δρομολογίων με πλήρη αναδιάρθρωση - Πότε κάνει πρεμιέρα το γρήγορο τρένο «βέλος»


Νέο πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο θα ισχύσει από την Κυριακή 15 Μαίου 2022 ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία την ίδια ημέρα δρομολογεί για πρώτη φορά και τα τρένα ETR470 που θα εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε χρόνο ελαφρώς μικρότερο των 4 ωρών.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Σύμφωνα με την εταιρία, από την Κυριακή 15/05/2022 γίνεται συνολική αναδιάρθρωση σε όλα τα δρομολόγια και συγκεκριμένα:

- Στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων και από 5 ζεύγη αμαξοστοιχιών που κυκλοφορούσαν ανά ημέρα αυξάνονται σε 7 (κάθε 2 ώρες ανά κατεύθυνση), με μειωμένους χρόνους ταξιδιού.

- Στη διαδρομή Αθήνα - Καλαμπάκα: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων.

- Στις διαδρομές του Προαστιακού Αθήνας (Αεροδρόμιο-Κιάτο-Πειραιάς-Αθήνα-Χαλκίδα): επέρχονται μικρές τροποποιήσεις στους χρόνους των δρομολογίων.

- Στις διαδρομές Αθήνα - Λειανοκλάδι & Λειανοκλάδι – Λαμία - Στυλίδα: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων.

- Προστίθενται νέες διαδρομές: Τιθορέα - Οινόη (λεωφορείο), Τιθορέα – Λειανοκλάδι – Λαμία - Στυλίδα και Λειανοκλάδι - Λαμία (για εξυπηρέτηση μετεπιβιβάσεων από/σε δρομολόγια IC Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα).

- Στις διαδρομές Κεντρικής Ελλάδας, Θεσσαλονίκη – Λάρισα - Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα & Λάρισα - Βόλος: επέρχονται σημαντικές τροποποιήσεις.

- Στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα - Φλώρινα: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων και 1 ζεύγος δρομολόγιων κυκλοφορεί στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα - Θεσσαλονίκη.

- Στις διαδρομές Θεσσαλονίκη - Σέρρες & Θεσσαλονίκη - Δράμα: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων.

- Η διαδρομή Δράμα - Αλεξανδρούπολη καταργείται ενώ προστίθενται νέες συνδέσεις μεταξύ Δράμας – Ξάνθης – Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης.

- Στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων και 1 ζεύγος δρομολόγιων κυκλοφορεί στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα.

- Τα δρομολόγια των τουριστικών διαδρομών Διακοπτό - Καλάβρυτα, Άνω Λεχώνια - Μηλιές, Κατάκολο – Πύργος - Ολυμπία, δεν τροποποιούνται.

- Τα δρομολόγια των διαδρομών Κιάτο - Πάτρα, Κιάτο - Αίγιο & Προαστιακού Πάτρας, δεν τροποποιούνται.

Η εταιρία επαναλαμβάνει ότι το επιβατικό κοινό μπορεί να εγγραφεί στην εφαρμογή Telegram στον λογαριασμό “Trainose - Train Information” για ενημέρωση σχετικά με δρομολόγια, καθυστερήσεις, καταργήσεις ή άλλες πληροφορίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα και τους χρόνους των δρομολογίων (από 15/05/2022), ενημέρωση παρέχεται και από την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., το Τηλεφωνικό Κέντρο και τα εκδοτήρια των σταθμών.

Τα νέα τρένα

Οι αμαξοστοιχίες ETR470, οι οποίες θα ξεκινήσουν δρομολόγια από αυτήν την Κυριακή, διαθέτουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης και τέσσερα οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει πάνω από 600 επιβάτες. Επιπλέον λειτουργεί Ειδική Γραμμή Εξυπηρέτησης για τις συγκεκριμένες αμαξοστοιχίες στο τηλέφωνο 213 012 1010 (αστική χρέωση) καθημερινά 8:00 - 20:00.

Το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 07:22 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 09:58 και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 11:20. Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 17:22 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 20:00 και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 21:21.

Αντίστοιχα, το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 07:08 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 08:09 και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 11:03. Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 17:08 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 18:08 και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 21:04.

Αναλυτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα ETR τρένα είναι:

- Εστιατόριο - Bar: Οι υπηρεσίες παρέχονται στον αναβαθμισμένο χώρο του εστιατορίου των ETR τρένων & στην υπόλοιπη αμαξοστοιχία (στις θέσεις των επιβατών) σε τακτά χρονικά διαστήματα.

- Α΄ θέση: Στους επιβάτες της Α΄ Θέσης παρέχονται δωρεάν αναψυκτικό/ καφές, νερό και σνακ στη θέση του επιβάτη.

- Lockers: Παρέχεται η δυνατότητα φύλαξης χειραποσκευών στους σταθμούς της Αθήνας/Λάρισας/Θεσσαλονίκης.

- AMEA/AMK: Παρέχονται ειδικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την πρόσβαση στους σταθμούς και τα ETR τρένα.

- Πληροφορίες: Συνεχής ενημέρωση του επιβατικού κοινού στις αποβάθρες και επί των ETR τρένων.

- Παροχή ρεύματος: Πρίζες εντός των ETR τρένων.

- Ζώα συντροφιάς: Δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς μόνο μικρών ζώων σε κλουβί με μέγιστες διαστάσεις 50x40x70. Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μεγαλόσωμων σκύλων. Eξαιρούνται οι σκύλοι οδηγοί.

- Mέτρα προστασίας COVID: Εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τους κανονισμούς της εταιρείας.

Οι τιμές των εισιτηρίων

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι τιμές κανονικού εισιτηρίου μιας διαδρομής έχουν ως εξής:

- Α΄ θέση: 65 ευρώ Αθήνα – Θεσσαλονίκη, 48,6 ευρώ Αθήνα – Λάρισα, 25,4 ευρώ Θεσσαλονίκη - Λάρισα

- Β΄ θέση: 55 ευρώ Αθήνα – Θεσσαλονίκη, 41,5 ευρώ Αθήνα - Λάρισα, 22,1 ευρώ Θεσσαλονίκη - Λάρισα

Υπενθυμίζεται ότι για διάστημα 20 ημερών, δηλαδή για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 15/05/2022 έως και 03/06/2022, εφαρμόζεται έκπτωση 20% στις τελικές τιμές των εισιτηρίων.

Ως εκ τούτου οι τιμές για το κανονικό εισιτήριο απλής μετάβασης θα διαμορφώνονται για το διάστημα αυτό εως εξής:

- Α΄ θέση: 52 ευρώ Αθήνα – Θεσσαλονίκη, 38,9 ευρώ Αθήνα – Λάρισα, 20,3 ευρώ Θεσσαλονίκη - Λάρισα

- Β΄ θέση: 44 ευρώ Αθήνα – Θεσσαλονίκη, 33,2 ευρώ Αθήνα – Λάρισα, 17,7 ευρώ Θεσσαλονίκη - Λάρισα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News