Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Κεραμέως για τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ: «Τι δουλειά έχει ο οποιοδήποτε να μπλοκάρει την ανέγερση μιας βιβλιοθήκης;»


«Το ερώτημα είναι, τι δουλειά έχει ο οποιοδήποτε να μπλοκάρει την ανέγερση μιας βιβλιοθήκης;» διερωτήθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN και απαντώντας σε ερώτηση για τον τραυματισμό του φοιτητή κατά τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

«Από κει και πέρα τα όργανα της τάξης θα κάνουν τη δουλειά τους με σεβασμό απέναντι σε όλους όπως κάνουνε, αλλά από κει και πέρα δεν είναι δυνατό να συζητάμε για το αν πρέπει να τελεί ένας χώρος υπό κατάληψη ή αντί αυτού να μην επικροτούμε την προσπάθεια που κάνει το ίδιο το πανεπιστήμιο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας επεσήμανε για τα επεισόδια επίσης: «Γιατί είναι στην επικαιρότητα αυτό το θέμα; Είναι στην επικαιρότητα γιατί επί 34 χρόνια αυτός ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη. Θα μπορούσε και η κυβέρνηση μας να συνεχίσει για 35η φορά να μην κάνει τίποτα. Δεν επιλέξαμε αυτό. Εμείς επιλέξαμε να εφαρμόσουμε το νόμο. Ψηφίσαμε ένα νόμο στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής μας ο οποίος τι λέει; Ότι μπορούν οι Αρχές να επεμβαίνουν στα Πανεπιστήμια όπως και σε κάθε δημόσιο χώρο εφόσον τελούνται αξιόποινες πράξεις. Ο λόγος που σήμερα συζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα είναι επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος. Επειδή επιλέξαμε να βάλουμε τέλος σε μία κατάληψη. Εν έτει 2022 συζητάμε για το αν είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένας χώρος υπό κατάληψη ή στη θέση του να χτίζεται μία βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη θα προχωρήσει».

«Τα άλλα κόμματα δεν παίρνουν μία θέση. Δείτε την αξιωματική αντιπολίτευση. Πρέπει να πάρει μία θέση», συμπλήρωσε.

2 σχόλια:

  1. Τι θα πει φοιτητής που συμμετέχει σε φθορές και βανδαλισμούς σε δημόσια κτίρια και περιουσία.
    Τι θα πει φοιτητής που συμμετέχει σε πορείες με επεισόδια για να υποστηρίξει την ανομία και τον αναρχισμό.
    Πολύ απλά θα πρέπει στο εξής οποίος φοιτητής συλλαμβάνεται για τους παραπάνω λόγους,να διώχνεται δια παντός από όλα τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φοιτητη λες αυτο το παρασιτο; ρε δεν πανε να γαμ.... τα τσογλανια, τελειωσε τους Μητσοτακη να ανεβεις αλλο ενα 5%

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News