Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Κοτόπουλο με σος μελιού και λάιμ


Για τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων

Υλικά

- 300 γρ. κοτόπουλο (μπουτάκια ή στήθος κομμένο σε λωρίδες)

- 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν

- 1 κ. σ. βούτυρο

- 2 κ. σ. χυμό λάιμ

- 2 κ. σ. μέλι

- 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη

- 1 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire

Εκτέλεση

Βήμα 1

Συνδυάστε το αλεύρι και το πιπέρι καγιέν σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που σφραγίζει. Προσθέστε λίγο λίγο το κοτόπουλο κάθε φορά και ανακινήστε μέχρι να καλυφθεί από το μείγμα.

Βήμα 2

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό λάιμ, το μέλι, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα Worcestershire. Περιχύστε στο κοτόπουλο και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 3 με 5 λεπτά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News