Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ιστορικά ρεκόρ που προκαλούν απελπισία στα καύσιμα


Από την κόλαση του πολέμου στην Ουκρανία, στην ελληνική πραγματικότητα και στις επιπτώσεις που φέρνουν πονοκέφαλο σε όλο και περισσότερους.

Οι τιμές σε βενζίνη, πετρέλαιο κι φυσικό αέριο αρχίζουν να ζαλίζουν. Πέρυσι τέτοια εποχή το φυσικό αέριο κόστιζε 16 ευρώ ανά μεγαβατόρα κι σήμερα η τιμή του, που κάποια στιγμή το πρωί ξεπέρασε ακόμα κι τα 190 ευρώ, διαμορφώθηκε στα 164 ευρώ ανά μεγαβατόρα. Από την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η τιμή του φυσικού αερίου υπερδιπλασιάστηκε.

Οι τιμές στα καύσιμα ανεβαίνουν διαρκώς και αυτό το αντιλαμβάνονται πρώτοι από όλους οι οδηγοί.

Η απλή αμόλυβδη έχει σκαρφαλώσει πάνω από τα 2 ευρώ ακόμα και στην Αττική όπως βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη έφτασε να πωλείται 2,098 ευρώ το λίτρο, σε βενζινάδικο στο Λασίθι της Κρήτης 2,068, με την υψηλότερη τιμή να εντοπίζεται σήμερα στη Μήλο, με 2,29 ευρώ.

Κάποιοι έχουν αρχίσει να πηγαίνουν στη δουλειά με συγκοινωνίες για να ρίξουν το κόστος και άλλοι όπως μας λένε φοβούνται τα ακόμη χειρότερα και σπεύδουν από τώρα να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Εκτός από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, οι τιμές των καυσίμων οδηγούν στα πρόθυρα απολύσεων ή ακόμα και λουκέτων μια σειρά από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παγκόσμια ανησυχία και για τις τιμές του πετρελαίου. Καθώς από τα 69 δολάρια που κόστιζε πέρυσι το βαρέλι, το πρωί έφτασε τα 110 δολάρια, με αναλυτές να εκτιμούν πως έρχονται νέες αυξήσεις.

Συνοπτικά για το μέσο όρο στις τιμές των καυσίμων, η απλή αμόλυβδη πωλείται στα 1,918 ευρώ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης στο 1,650 και το θέρμανσης στο 1,300 ευρώ το λίτρο.

Σε μια προσπάθεια να ελέγξει την όλη κατάσταση, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινώσει όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, πλαφόν κέρδους στα καύσιμα και σε όποιο άλλο προϊόν επηρεάζεται από τον πόλεμο, όπως για παράδειγμα στα σιτηρά.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News