Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Επιμελητήριο Πέλλας: Σύσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη


Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιορδάνης Τσώτσος. Επίκεντρο της συνάντησης ήταν το ενεργειακό κόστος που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και την ανάγκη συνέχισης και επιπλέον κάλυψη της επιδότησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννης Μασούτης, ο Δ’ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Ε’ Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ιωάννης Βουτσινάς και ο Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Τέθηκαν στον υπουργό σειρά θεμάτων διατυπώνοντας την κυρίαρχη προτεραιότητα για τη συνέχιση της σχετικής κρατικής επιδότησης για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, προκειμένου να είναι διαχειρίσιμο το κόστος τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά.

Παράλληλα τέθηκαν στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων επίκαιρα ζητήματα ανάπτυξης των επιχειρήσεων, τα οποία ειδικά αυτή την περίοδο, λόγω και των έκτακτων και ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.

Τα σημαντικότερα από τα θέματα αυτά είναι τα ακόλουθα:

- Άμεση αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ειδικά στο σκέλος που αφορά στην ευνοϊκή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα.

- Περαιτέρω μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, αλλά και των φυσικών προσώπων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

- Απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και αναβάθμισή του, με όρους ποιότητας, σταθερότητας και ασφάλειας.

- Δημιουργία φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων με την συμμετοχή της ΚΕΕΕ

- Επίσπευση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

- Ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων.

- Ενίσχυση της εξωστρέφειας των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

- Επίσης ετέθησαν και οι προτάσεις στήριξης της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του λιανεμπορίου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης με τους Εμπορικούς Συλλόγους και τα Επιμελητήρια της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News