Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Λιγνάδης στο Δικαστήριο: «Είμαι αθώος, αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»


«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» υποστήριξε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κατά την πρώτη τοποθέτηση του επί του κατηγορητηρίου ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο κατηγορούμενος για «βιασμό κατά συρροή» ανηλίκων και νεαρών ανδρών, αφού δήλωσε ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος κινήθηκε στη γραμμή της πλήρους άρνησης των αποδιδόμενων κακουργηματικών κατηγοριών σε βάρος του, με τον συνήγορο υπεράσπισής του Αλέξη Κούγια να αφήνει αιχμές για «στήσιμο» της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας με αίτημα που υπέβαλε ζήτησε να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος μηνυτής κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί, και ο οποίος βρισκόταν στο δικαστήριο ως συνεργάτης της εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, Μαρίας Κουρτέση.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, ζήτησε να βρεθεί εκτός δικαστικής αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται ακριβώς απ’ έξω, αφήνοντας αιχμές για «στήσιμο» της υπόθεσης από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Η πολιτική αγωγή δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα, καθώς υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η κατάθεση του στο μέλλον και δεν επιτρέπεται, να έχει παρακολουθήσει τη δίκη στην περίπτωση αυτή.

Το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα, να μη βρίσκεται εντός της αίθουσας, ενώ ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News