Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Τι θα συμβεί αν ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα όλα τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο


Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εντολή του Πούτιν να είναι έτοιμα τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν τι ακριβώς θα συμβεί στην ακραία περίπτωση που έχουμε επίθεση με πυρηνικά όπλα.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η ενεργοποίηση πυρηνικών όπλων είναι ένα τρελό και ακραίο σενάριο, που όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί σε αυτές τις περίεργες ημέρες που διανύουμε.

Ένα βίντεο που έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 25 εκατ. views και χιλιάδες σχόλια, δείχνει με απλό τρόπο τι θα συμβεί αν ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα όλα τα πυρηνικά όπλα που υπάρχουν πάνω στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.  

Σε απλά ελληνικά το βίντεο υποστηρίζει πως σε τέτοια περίπτωση θα έχουμε τις εξής συνέπειες:

- Αρχικά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15.000 πυρηνικές κεφαλές στα χέρια των χωρών που έχουν πυρηνικά όπλα.

- 13.500 βόμβες είναι ικανές να καταστρέψουν ολοσχερώς όλο τον πλανήτη.

- 15.000 κεφαλές αντιστοιχούν σε 3 δισεκατομμύρια τόνους TNT

- Κάθε πυρηνική κεφαλή μπορεί να εξαφανίσει τα πάντα σε ακτίνα 3000 χλμ.

- Αν για παράδειγμα έπεφτε μια πυρηνική κεφαλή στον Αμαζόνιο θα μπορούσε να κάψει σχεδόν τα 2/3 της Νοτίου Αμερικής.

- Το περιβάλλον όπου θα γίνει η έκρηξη θα είναι ακατοίκητο για περισσότερο από 50 χρόνια.

- Τα ζώα θα είχαν σκοτωθεί ακαριαία και θα γίνοταν σεισμοί σε όλη την επικράτεια με τσουνάμι να χτυπούν τις παραθαλάσσιες χώρες.

- Το σύννεφο τέφρας θα σκέπαζε όλη τη Γη, εμποδίζοντας την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στο έδαφος, με αποτέλεσμα ένα παρατεταμένο χειμώνα με ολέθριες συνέπειες για την πανίδα και τη χλωρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News