Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Δημοσιογράφος διακόπτει ρεπορτάζ για να φορέσει κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο


Δραματικές είναι οι εικόνες από την Ουκρανία, που από το πρωί της Πέμπτης (24.02.2022), δέχεται ολομέτωπη επίθεση από στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας. Τα όσα μεταδίδουν ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ είναι συγκλονιστικά, ενώ πολλές φορές εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο αφού βρίσκονται κοντά σε εκρήξεις.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ένα βίντεο που δείχνει έναν δημοσιογράφο του CNN, που βρίσκεται στο Κίεβο, να διακόπτει το ρεπορτάζ του, ενώ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση για να φορέσει κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Στο βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ακούγονται οι εκρήξεις που σημειώνονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ο δημοσιογράφος άφησε για λίγο το μικρόφωνο, άνοιξε το σακίδιο του και με ιδιαίτερα γρήγορες κινήσεις φόρεσε τον εξοπλισμό που φέρει κάθε πολεμικός ανταποκριτής.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο (μετά το 2.14):  

Αντίστοιχες εικόνες όμως έρχονται και από το Ντονμπάς.

Οι δρόμοι είναι άδειοι και όσοι παραμένουν στην περιοχή – ανάμεσα τους και οι δημοσιογράφοι – είναι αντιμέτωποι με συνεχείς βομβαρδισμούς. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες τηλεοπτικού συνεργείου που τα μέλη του τρέχουν να καλυφθούν καθώς δίπλα τους ακούγονται εκρήξεις.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι εκατοντάδες είναι οι πολίτες που πλέον ζουν και στα καταφύγια χωρίς θέρμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News