Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Πάτρα: Οι συμπτώσεις μυστήριο με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας


Μια σειρά ιδιαίτερων συμπτώσεων συνοδεύουν τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα και έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Το μυστήριο των θανάτων παραμένει άλυτο με την έρευνα να εστιάζει σε κάποια γεγονότα τα οποία αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Σύμφωνα με όσα είπε οι συμπτώσεις αφορούν τον θάνατο των κοριτσιών, τις συνθήκες θανάτου χωρίς την παρουσία γιατρών και τις ενδείξεις από τον απινιδωτή.

Οι αρχές εξετάζουν ακόμη την σύμπτωση ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σάββατο ή Κυριακή όπως και άλλα ιατρικά περιστατικά στα τρία κορίτσια. Τα Σαββατοκύριακα να σημειωθεί στα νοσοκομεία η παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού είναι κατά πολύ μικρότερη.

Υπάρχει μια ιατρική διερεύνηση με αντίστοιχους θανάτους στο εξωτερικό, που πιθανότατα να δώσει μια εξήγηση στην τρομερή αυτή σύμπτωση, ωστόσο δεν είναι ακόμη κάτι βέβαιο.

Παράλληλα υπάρχουν και ιατρικά ζητήματα στο οικογενειακό περιβάλλον όπως και νοσηλείες που εξετάζονται. Ένα από αυτά συνέβη πριν φύγει από τη ζωή η Ίριδα.

Ο τελευταίος θάνατος και τα αδιευκρίνιστα αίτια

Ο τελευταίος θάνατος που συνέβη στην πρωτότοκη κόρης της οικογένειας στις 29 Ιανουαρίου, ενώ ήταν μαζί με την μητέρα της στο δωμάτιο του νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ήταν αυτός που κίνησε τις διαδικασίες για της παρέμβαση του εισαγγελέα, καθώς χαρακτηρίστηκε και αυτός αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια.

Η περιπέτεια υγείας της 9χρονης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, μόλις ένα μήνα μετά τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, όταν εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με σπασμούς, υπέστη ανακοπή καρδιάς και τους γιατρούς να καταφέρνουν να την επαναφέρουν στη ζωή. Έχοντας κερδίσει την πρώτη της μάχη, η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται καλοκαίρι στο Ωνασείο για να τοποθετηθεί στην καρδούλα της απινιδωτής και βηματοδότης.

Ο απινιδωτής δεν κατέγραψε ουδέποτε την παραμικρή αρρυθμία η οποία να εξηγεί τα επεισόδια του παιδιού, η δε καρδιά μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία της και για πολλούς άλλους λόγους (ενδεικτικά μακρύ επιληπτικό επεισόδιο, επεισόδιο σπασμών, διακοπή αναπνοής, μεταβολικές διαταραχές) και όχι μόνο ένεκα καρδιακών αρρυθμιών.

Η Τζωρτζίνα μέχρι την ξαφνική εισαγωγή της στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2019 ήταν υγιέσταση, με την μητέρα της να μοιράζεται συχνά ξέγνοιαστες στιγμές της στο διαδίκτυο.

Οι καταθέσεις 15 γιατρών και νοσηλευτών από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, οι αναφορές 7 ιατροδικαστών αλλά και τα πορίσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να διαφωτίσουν τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, ενώ σύμφωνα με τους ιατροδικαστές θα είναι καθοριστικές για το αν θα κλείσει η υπόθεση ή θα ανοίξει νέο κύκλων ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News