Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Νεκρό βρέφος σε κάδο απορριμμάτων νεκροταφείου - Το βρήκε υπάλληλος του κοιμητηρίου


Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη της μητέρας του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε στα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μήτερα του βρέφους έχει ταυτοποιηθεί, καθώς οι αστυνομικές αρχές αξιοποίησαν το υλικό που είχαν από τις κάμερες ασφαλείας των Κοιμητηρίων.

Ίσως να γέννησε μέσα στο Κοιμητήριο: ‘‘Το μωρό δεν πρέπει να ήταν στην κοιλιά της μάνας πάνω από έξι μήνες”

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα η γυναίκα μπήκε το βράδυ και γέννησε εκεί. Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος δήλωσε στο ThessToday.gr ότι "εχθές το απόγευμα πρέπει να έγινε κάποια κηδεία στα Κοιμητήρια και πολύ πιθανόν η κοπέλα να γέννησε μέσα το μωρό. Δεν πρέπει να να είχε συμπληρώσει έξι μήνες το βρέφος.

Το βρήκαν οι εργαζόμενοι, ήρθε το Α.Τ. Πυλαίας, αλλά τώρα έχει αναλάβει την υπόθεση η Ασφάλεια και ο ιατροδικαστής".

Τα ξημερώματα της Τετάρτης άγνωστοι τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση λέγοντας πώς έχει βρεθεί νεκρό ένα νεογέννητο βρέφος πεταμένο μέσα σε κάδο απορριμμάτων, στα νεκροταφεία της Θέρμης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το βρέφος εντοπίστηκε εντός του Κοιμητηρίου στο βόρειο τμήμα του, και ήταν γυμνό με τον ομφάλιο λώρο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δίχνει πρόωρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

"Το είδα γυμνό πάνω στο χόρτο"

Ο Λεωνίδας Μπουμπουγιατζής, υπεύθυνος εργάτης τάφων – εκταφών στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, μιλά για τη στιγμή που εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος.

"Όταν με φώναξε ο εργάτης καθαριότητας για το μωρό που είχε βρει, έτρεξα να το δω, ήταν ένα μωρό γυμνό πάνω στο χόρτο. Ταράχτηκα όταν το είδα, βέβαια τόσο μικρό και αμέσως φώναξα την υπηρεσία" δήλωσε.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News