Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Πάτρα: Το ιατρικό λάθος και η σκέψη για έγκλημα - Η πλευρά του πατέρα για τα τρία νεκρά αδέρφια


Καθηλώνει την κοινή γνώμη το θρίλερ στην Πάτρα με τα τρία αδέρφια που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια. Οι γονείς περιμένουν τις απαντήσεις, για να μάθουν πώς χάθηκαν τα παιδιά τους…

Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που ξεκινά αναφορικά με το θρίλερ στην Πάτρα, για τα τρία νεκρά αγγελούδια. Τα τρία αδέρφια που χάθηκαν πρόωρα και αναπάντεχα, με τους γιατρούς να μην μπορούν να εξηγήσουν τους θανάτους τους. Και τα τρία όχι μόνο ήταν καλά τη μέρα που πέθαναν, αλλά έδειχναν και ευδιάθετα. Οι καταθέσεις για την υπόθεση, 15 γιατρών και νοσηλευτών από δύο νοσοκομεία της Πάτρας και δύο της Αθήνας που ασχολήθηκαν με τα τρία κορίτσια καθώς και 7 ιατροδικαστών που εξέτασαν τα άψυχα σώματα των παιδιών, ίσως συμπληρώσουν κρίσιμα στοιχεία στο παζλ της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αγγελούδι έφυγε από τη ζωή το 2019, το δεύτερο το 2020 και το τρίτο, η μικρή Τζωρτζίνα, κέρδισε τη μεγάλη μάχη το 2021 και την έχασε λίγους μήνες μετά, το 2022. Η Τζωρτζίνα ήταν το πιο μεγάλο κορίτσι της οικογένειας Δασκαλάκη. Και ίσως ο θάνατός της, δώσει απαντήσεις στα «γιατί» και στα «πώς» των αιφνίδιων θανάτων.

Ενα από τα πρόσωπα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών ήταν η προγιαγιά τους, μία θεία του πατέρα τους, η οποία λάτρευε τα εγγόνια της. Αλλωστε ήταν εκείνη που πολλές φορές τα κρατούσε στο σπίτι της, όταν οι γονείς είχαν κάποιες δουλειές. Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει πάθει σοκ από τις εξελίξεις, όπως και όλοι οι συγγενείς από την πλευρά του τραγικού πατέρα. Το ζευγάρι εξακολουθεί και αντιμετωπίζει μαζί την τραγωδία, ενώ ο Μάνος, πάλαι ποτέ εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά, αργότερα ποδοσφαιριστής και τραγουδιστής, προσπαθεί να αναζητήσει την αιτία του κακού.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, με σπουδές νοσηλευτικής, με σεμινάριο εγκληματολογίας, διαιτητής στο ποδόσφαιρο και μάλιστα με καταγεγραμμένη στη θητεία της, τη διάσωση ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος σε αγώνα υπέστη τραυματισμό και εκείνη τον έσωσε αφού γνώριζε καλά από πρώτες βοήθειες (είχε τιμηθεί γι’ αυτό), ζητά να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Στην οικογένεια πιστεύουν ότι «κάτι συνέβη στα παιδιά» αποδίδοντας τους θανάτους σε ένα μεγάλο ποσοστό σε κάποιο γονίδιο, ή ακόμη και σε κάποιο ιατρικό λάθος. «1% δίνουν πιθανότατα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία δίνουν αυτοί οι άνθρωποι» είπε γυναίκα συγγενής του Μάνου Δασκαλάκη στο pelop.gr. Βέβαια το «ιατρικό λάθος» δεν μπορεί να έχει γίνει και στα τρία παιδιά, και αυτό προβληματίζει.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις για τη μυστηριώδη υπόθεση! Οπως έχει γίνει γνωστό αρχικά θα κληθούν για κατάθεση επιστήμονες, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση και τελευταίοι αναμένεται να κληθούν οι γονείς των παιδιών. Σημαντική αναμένεται η κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη. Είχε δηλώσει ότι το παιδί ήταν «ασφαλές» με βηματοδότη και απινιδωτή και πλέον σταμάτησε κάθε δήλωσή του στα media για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Οι αστυνομικές αρχές δηλώνουν πως πλέον αποτελεί στοίχημα για εκείνους να δοθούν απαντήσεις σε σχέση με τις πραγματικές αιτίες θανάτου των παιδιών και να «φύγει εντελώς» από τον φάκελό τους η «απροσδιοριστία». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν δεν πρόκειται για εξάντληση του νόμου των πιθανοτήτων ή για κάτι που δεν αντελήφθησαν δεκάδες επιστήμονες που ασχολήθηκαν με καθένα από αυτά τα συμβάντα, τότε μπορεί να υπάρχει δυστυχώς μια σκόπιμη ενέργεια.

Κρίσιμες θεωρούνται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί όχι μόνο γιατί απεβίωσε, αλλά και γιατί είχε την ανακοπή πριν από ένα χρόνο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, γεγονός που την οδήγησε στη συνέχεια στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου. 

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News