Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με αυτοκόλλητα με την ομάδα αίματός τους


Για τα χειρότερα ετοιμάζονται γονείς στην Ουκρανία, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για πιθανή ρωσική εισβολή. Όπως αποκαλύπτει το Today.com, οι γονείς στο Κίεβο στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με αυτοκόλλητα πάνω στα ρούχα τους, στα οποία αναγράφεται η ομάδα αίματός τους, στην περίπτωση που τραυματιστούν σε κάποια επίθεση και χρειαστούν μετάγγιση.

Ο Βασίλ και η Μάρτα, γονείς δύο κοριτσιών ηλικίας εννέα και πέντε ετών, ζουν σε ένα χωριό κάπου 15 χλμ. από το Κίεβο. Η μεγάλη κόρη τους πάει σε σχολείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Η χώρα ολόκληρη ζει υπό την απειλή του πολέμου, μια απειλή που εντάθηκε μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να στείλει «ειρηνευτικές δυνάμεις» στις δύο αποσχισθείσες περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε τη Δευτέρα. Έκτοτε πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία του Κιέβου με αυτοκόλλητα πάνω στα ρούχα τους, όπου αναγράφεται η ομάδα αίματός τους σε περίπτωση που τραυματιστούν σε κάποια επίθεση και χρειαστούν μετάγγιση.

«Είναι σαν ένα κομμάτι χαρτί με πληροφορίες για την ομάδα αίματος, τα ονόματα των γονέων και τον τηλεφωνικό τους αριθμό», λέει ο Βασίλ στο Today.com. Ουκρανές μητέρες άρχισαν να συζητούν για τα αυτοκόλλητα στο Facebook μετά την ομιλία του Πούτιν, λέει η ανταποκρίτρια του ισπανικού πρακτορείου EFE, Όλγκα Τόκαριουκ, που έχει την έδρα της στο Κίεβο. «Κάποια σχολεία κατέστησαν μάλιστα υποχρεωτικά τα αυτοκόλλητα», συμπληρώνει.

Η Khrystyna, μία μητέρα τριών παιδιών, είπε στο Today ότι έχει ήδη κάνει μία μεγάλη συζήτηση με την μεγαλύτερη κόρη της, που είναι 13 ετών. Της είπε ότι στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες της δασκάλας της, εάν βρίσκεται στο σχολείο. Το κορίτσι έχει λάβει οδηγίες για το πού θα πρέπει να πάει για να βρει τη μητέρα της, αλλά και πώς να φερθεί σε περίπτωση κινδύνου.

Στα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας, που είναι 5 και 3 ετών, η Khrystyna δεν έχει πει λεπτομέρειες, για να μην τα φοβίσει. Τους έμαθε, όμως, να λένε τη διεύθυνση του σπιτιού τους, το ονοματεπώνυμό τους και το επίθετο της μητέρας τους, ενώ τους έχει δώσει οδηγίες. «Εάν ακούσετε δυνατούς θορύβους, θα με ακούτε πάρα πολύ προσεκτικά», τους είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News