Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Συναγερμός για τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ


Αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή του Τσέρνομπιλ διαπιστώνουν αναλυτές, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις γύρω από τον πυρηνικό σταθμό. Το εργοστάσιο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των έλεγχο των δυνάμεων της Ρωσίας, με την Ουκρανία να δηλώνει ότι οι στρατιώτες της «δίνουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986».

Αναλυτές -σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ- αναφέρουν ότι από χθες, Πέμπτη (24.02.2022), όταν και ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία, παρατηρείται αύξηση στα επίπεδα της ραδιενέργειας γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσέρνομπιλ. «Παρατηρείται μια ανωμαλία στην αύξηση των επίπεδων ραδιενέργειας στην περιοχή του Τσέρνομπιλ», ανέφερε στο twitter η ιστοσελίδα μέτρησης Nexta.

Πηγές του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν όμως ότι η αύξηση αυτή πιθανότατα προέρχεται από την καταστροφή αποθήκης πυρηνικών αποβλήτων στην περιοχή.

«Πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφεραν πως με την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων, καταστράφηκε μια αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων, η οποία βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου», ανέφερε το NBC.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για την φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ. Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον σταθμό, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου, είναι κανονικά.

Οι Ρώσοι επίσης ανακοίνωσαν ότι από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 118 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News