Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία - Η Ρωσία βομβαρδίζει όλη τη χώρα


Ο πόλεμος που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία έχει ξεκινήσει από τις 05:00 τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν με διάγγελμά του έκανε γνωστό ότι ξεκινά η εισβολή!

Από την πρώτη στιγμή τα πλήγματα της Ρωσίας ήταν μαζικά. Η εισβολή δεν έγινε μόνο από την ανατολική Ουκρανία, από Ντόνετσκ και Ντονμπάς την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε η Μόσχα. Έγινε επίσης από την Κριμαία (την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014) και από τη Λευκορωσία.

Εκρήξεις και επιθέσεις έγιναν στο Κίεβο, την Οδησσό, τη Μαριούπολη. Ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι ακούστηκαν ακόμη τέσσερις εκρήξεις στην Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία.

Και όπως φαίνεται, υπάρχει ήδη και ο πρώτος νεκρός. Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι γίνονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα και μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και ένας ακόμη τραυματιστεί στο Μπρόβαρι στην επαρχία του Κιέβου.

Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην Ουκρανία και από τη Λευκορωσία, όπως από τη Ρωσία, με λευκορωσική υποστήριξη γύρω στις 05:00 πμ τοπική ώρα σήμερα και μια επίθεση εξαπολύθηκε επίσης από την προσαρτημένη Κριμαία, ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή της Ουκρανίας.

Επιθέσεις κατά μονάδων των μεθοριακών φρουρών και σημείων ελέγχου βρίσκονται σε εξέλιξη με τη χρήση πυροβολικού, άλλου στρατιωτικού υλικού και μικρών όπλων στις ουκρανικές περιοχές Λουγκάνσκ, Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Ζιτόμιρ.

Κατέλαβαν πόλεις οι αυτονομιστές

Όλα αυτά ενώ οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλάβει τις πόλεις Σχάστια και Στανίτσια Λουχάσνκα στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Προς το παρόν τις πληροφορίες δεν έχουν σχολιάσει οι αρχές στο Κίεβο.

Νωρίτερα, η Ουκρανία είχε υποστηρίξει ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Αλλά η Ρωσία αρνείται ότι αυτό είναι αλήθεια και ισχυρίζεται ότι από την πλευρά του κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε “εκτός λειτουργίας” αεροπορικές βάσεις της χώρας.

Στο μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεων εσωτερικού προς και από διάφορα αεροδρόμια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ως το πρωί της 2ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η Rosaviatsiya, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Οι πτήσεις στα αεροδρόμια των πόλεων Ροστόφ-ον-Ντον, Κράσνονταρ, Ανάπα, Γκελέντζικ, Μπέλγκοροντ, το Βορονέζ και τη Σταυρούπολη, μεταξύ άλλων, αναστέλλονται για λόγους ασφαλείας, διευκρίνισε.

Παράλληλα, η Ρωσία ανέστειλε την κίνηση εμπορικών πλοίων στην Αζοφική Θάλασσα μέχρι νεωτέρας. Στη Θάλασσα του Αζόφ βρίσκονται μικρότερης χωρητικότητας λιμάνια με ρηχά ύδατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News